Μετάλλαξη Όμικρον: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου με Τσιόδρα μετά τη δημοσιοποίηση της μελέτης (video)

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής για την Μετάλλαξη Όμικρον.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αλλά και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Πηγές από το Μαξίμου αναφέρουν πως πρόκειται για την καθιερωμένη σύσκεψη της Δευτέρας που γίνεται όμως σήμερα Κυριακή, καθώς αύριο ο κ. Μητσοτάκης πάει στη Βουλγαρία για επίσημη επίσκεψη.

Πάντως να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη – Τσιόδρα μετά τη δημοσιοποίηση της μελέτης, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις και πολιτικούς τριγμούς.

Όπως σημειώνουν αξιόπιστες πηγές, στο τραπέζι στο Μαξίμου βρέθηκε η πορεία της κορονοϊού και η μετάλλαξη Όμικρον, η οποία φαίνεται να κυριαρχεί σε αυτή τη φάση της πανδημίας.

Επίσης στο Μαξίμου, υπάρχει ανησυχία ως προς τους δείκτες της πανδημίας, οι οποίοι πιθανότατα θα επιδεινωθούν μετά τις γιορτές, λόγω της κινητικότητας που θα υπάρξει σε αυτές.

Προς το παρόν, δεν φαίνεται να ελήφθησαν νέα μέτρα για τον κορονοϊό.

Παράθυρο από τον Πλεύρη για νέα μέτρα

Νωρίτερα μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Απαντώντας στο αν αναμένονται νέα μέτρα και στη χώρα μας, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας κυριαρχεί η Δέλτα, είμαστε σε ύφεση, μειώνονται τα κρούσματα και οι νοσηλείες, και θα επέλθει μείωση και στους θανάτους.

Από την άλλη, πράγματι, η Όμικρον μας προβληματίζει για αυτό υποχρεωθήκαμε να πάρουμε μέτρα ως προς τους ταξιδιώτες γιατί ο βασικός μας στόχος είναι η επικράτηση της Όμικρον – που θα γίνει και στη χώρα μας – να καθυστερήσει ώστε να έχουμε κερδίσει τους εμβολιασμούς που γίνονται τώρα και να έχουμε και περισσότερα δεδομένα».

Σχετικά με το εάν έχει εκπονηθεί κάποιο έκτακτο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ο ίδιος τόνισε ότι: «Το έκτακτο σχέδιο είναι να καθυστερήσει η Όμικρον, να έχουμε περισσότερα δεδομένα, και θα πάρουμε ό,τι μέτρο χρειάζεται να πάρουμε. Έχουμε αποκλείσει το γενικό lockdown. Η κατεύθυνσή μας είναι οι περιορισμοί να αφορούν κατά βάση στους ανεμβολίαστους. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την κατεύθυνση που έχουμε. Η βασική αρχή είναι να έχουμε πολλούς εμβολιασμούς. Η Όμικρον αλλάζει τα δεδομένα στα σκεπτικά όλων των χωρών».

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Μετάλλαξη Όμικρον: Καμπανάκι ΠΟΥ – Ανησυχία καθώς κερδίζει έδαφος σε όλο τον κόσμο (video)

Σχετικά άρθρα