Η οικογένεια Μαζωνάκη καλεί για κατάθεση τη νοσηλεύτρια που ήταν παρόν στην πλασμαφαίρεση με την Γάκα (video)

opinion-instagram

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η έρευνα για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, με την οικογένεια του τραγουδιστή να προχωρά στον ορισμό τεχνικού συμβούλου προκειμένου να επισπευσθεί η έκδοση των τοξικολογικών εξετάσεων.

Παράλληλα, ο συνήγορος της οικογένειας, Χαράλαμπος Λυκούδης, ζητά να κληθεί για κατάθεση η 53χρονη νοσηλεύτρια που βρισκόταν παρούσα στο ιατρείο των προφυλακισμένων ιατρών Γάκα και Θεοδωρόπουλου.

Ο κρίσιμος διάλογος και οι νομικές κινήσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η 53χρονη νοσηλεύτρια (με τα αρχικά Ε.Θ.), η οποία πραγματοποιούσε θεραπευτικά μασάζ, είδε το χέρι του Μαζωνάκη να «τινάζεται» κατά τη διάρκεια της πλασμαφαίρεσης. Όταν προειδοποίησε την Ιωάννα Γάκα λέγοντας «δεν τον βλέπω καλά», η γιατρός φέρεται να της απάντησε: «Δεν θα μου πεις εσύ, εγώ είμαι γιατρός».

Ο κ. Λυκούδης υποστήριξε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις πως τρεις εργαζόμενες του ιατρείου έχουν ήδη καταθέσει ψέματα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης διώξεων για ψευδορκία, υπόθαλψη εγκληματία και συνέργεια. Ο ίδιος προέτρεψε την 53χρονη νοσηλεύτρια να πει την αλήθεια στις Αρχές, ενώ κατήγγειλε πως στον Μαζωνάκη χορηγήθηκαν ουσίες που δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης θεραπείας.

Πανικός στο ιατρείο: Κλήσεις για απινιδωτή και αντίδοτο

Οι συνθήκες υπό τις οποίες εξελίχθηκε το μοιραίο περιστατικό περιγράφονται ως χαοτικές. Ενώ το μηχάνημα της πλασμαφαίρεσης εξέπεμπε συνεχόμενα alerts, η Ιωάννα Γάκα πραγματοποίησε δύο τηλεφωνικές κλήσεις στον κατασκευαστή του απινιδωτή σε ανοιχτή ακρόαση, αναζητώντας απεγνωσμένα οδηγίες χρήσης.

Το πλέον καθοριστικό στοιχείο, ωστόσο, είναι η κλήση που καταγράφηκε στις 16:15 προς εξωτερική αναισθησιολόγο ιδιωτικού νοσοκομείου, λίγα λεπτά πριν ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ. Η γυναίκα από το ιατρείο ακούγεται να λέει: «Έχω χορηγήσει σε ασθενή μέθη. Έχω χορηγήσει και το αντίδοτο. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να δώσω σε αυτή την περίπτωση;». Οι Αρχές πλέον εστιάζουν στον χρόνο καθυστέρησης της κλήσης προς το ΕΚΑΒ και στις ενέργειες του ιατρικού διδύμου μετά την επιδείνωση της κατάστασης του Μαζωνάκη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη enikos (@enikosgr)

Σχετικά άρθρα