Αθήνα, 21 Ιανουαρίου, 2022

Υπογράψτε παρακαλώ το έντυπο… για τον εμβολιασμό σας

Όλο και πιο κοντά βρισκόμαστε στον μαζικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού και στην χώρα μας, καθώς αναμένονται σε λίγες ημέρες τα εμβόλια, μαζί και το έντυπο συγκατάθεσης για εμβολιασμό.

Και για πρώτη φορά στα χρονικά, θα μας ζητηθεί να υπογράψουμε έντυπο συναίνεσης.

Ο εμβολιασμός είναι προ των πυλών και ήδη σε 1.018 εμβολιαστικά κέντρα της χώρας έχει αποσταλεί το έντυπο του υπουργείου Υγείας που πρέπει να συμπληρώσουν και να υπογράψουν οι πολίτες.

Είναι μάλιστα η πρώτη φορά στα χρονικά που ζητείται ενυπόγραφη συγκατάθεση για εμβολιασμό.

Λίγο πριν ξεκινήσει η επιχείρηση «Ελευθερία» για τον μαζικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα σας παρουσιάζουμε το έντυπο το οποίο θα πρέπει να υπογράφει ο κάθε πολίτης με το οποίο θα επιβεβαιώνει ότι αποδέχεται τον εμβολιασμό.

Όσοι εμβολιαστούν θα πρέπει να δηλώσουν γραπτά τη συναίνεσή τους και να βεβαιώσουν ότι έχουν ενημερωθεί πριν εμβολιαστούν για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες και αντενδείξεις.

Επιπλέον, ότι είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα που επιθυμούσαν και ότι έλαβαν ικανοποιητικές απαντήσεις.

Έντυπο εμβολιασμού
Έντυπο εμβολιασμού

Το έντυπο έχει σταλεί, ήδη, από το Υπουργείο Υγείας, στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και με αυτό ζητείται η υποχρεωτική συναίνεση των πολιτών πριν τον εμβολιασμό.

Όπως προβλέπεται στις οδηγίες που απεστάλησαν στα εμβολιαστικά κέντρα και συντάχθηκαν από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, οι πολίτες που θα δεχθούν να κάνουν το εμβόλιο για την Covid-19, θα πρέπει να δώσουν τη συναίνεσή τους.

Στην περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν μπορεί να παράσχει προφορική συγκατάθεση για το εμβόλιο, θα πρέπει να συμπληρώνεται το έγγραφο από κάποιον οικείο, πάροχο φροντίδας ή δικαστικό συμπαραστάτη.

Για πρώτη φορά γραπτή συγκατάθεση

Είναι η πρώτη φορά που θα ζητηθεί γραπτή ή προφορική συγκατάθεση για εμβολιασμό από ενήλικες, αφού μέχρι σήμερα η παρουσία και μόνο είτε για το εμβόλιο της γρίπης, είτε άλλων εμβολίων, θεωρούνταν αυτονόητα συναίνεση.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Ο δρόμος για το εμβόλιο που οδηγεί στην ελευθέρια

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ακολουθήστε μας

1,057ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,666ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία νέα