Σκληρή η θυσία των «επώνυμων» που πήγαν Ντουμπάι (photo)

Η θυσία των «επώνυμων» που επέλεξαν το Ντουμπάι για την Πρωτοχρονιά του 2021, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, θα είναι τριήμερο προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον, αρνητικό τεστ κορονοϊού και την φόρμα PLF.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, οι έλεγχοι με rapid test στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, θα γίνουν σε όλους τους επιβάτες που επιστρέφουν από ΗΑΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, όσο επιστρέψουν σήμερα, Κυριακή, από το Ντουμπάι, θα πρέπει να έχουν μαζί τους αποτελέσματα μοριακού τεστ για να εισέλθουν στη χώρα. Μάλιστα, για την εφαρμογή των νέων μέτρων, έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, αλλά και με τις σχετικές αεροπορικές οδηγίες που έχει εκδώσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με εφαρμογή έως τις 7 Ιανουαρίου, εξακολουθεί να ισχύει πλην εξαιρέσεων η απαγόρευση εισόδου στην χώρα αεροπορικώς μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens), δηλαδή μόνιμων κατοίκων τρίτων χωρών.

Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται συνολικά οι μόνιμοι κάτοικοι εννέα χωρών μεταξύ των οποίων και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος αυστηρότερα μέτρα ίσχυαν μόνο για τους αφιχθέντες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πέτρος Στάθης, Πέτρος Κωστόπουλος - Σήλια Κριθαριώτη, Βασίλης Τσιλιχρήστος
Πέτρος Στάθης, Πέτρος Κωστόπουλος – Σήλια Κριθαριώτη, Βασίλης Τσιλιχρήστος

Ωστόσο, μετά τις εικόνες συνωστισμού στο Ντουμπάι που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, υπήρξε προβληματισμός για την άφιξη Ελλήνων από τον εν λόγω προορισμό.

Όπως έγινε γνωστό, πολλοί Ευρωπαίοι τουρίστες, ανάμεσα τους και αρκετοί Έλληνες, ταξίδεψαν στο Ντουμπάι για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά.

Τα στιγμιότυπα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο αλλά και εικόνες από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, «μαρτυρούν» συνωστισμό στα πρωτοχρονιάτικα πάρτι παρά την πανδημία.

Στέφανος Κορκολής - Nammos Dubai
Στέφανος Κορκολής – Nammos Dubai

Το γεγονός σχόλασε και ο Στέλιος Πέτσας

Ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχολίασε σχετικά με την παρουσία Ελλήνων διάσημων στο Ντουμπάι.

H παρουσία πολλών διασήμων στο Ντουμπάι για την Πρωτοχρονιά και το γλέντι στο «Nammos Dubai», δεν έμεινε ασχολίαστη και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος επανέλαβε τους κανόνες επιστροφής τους, προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού εντός συνόρων.

«Έχουμε πει, ήδη, πριν από τα Χριστούγεννα ότι όποιος θα έρχεται από το εξωτερικό θα υποβάλλεται όχι μόνο σε PCR test 72 ωρών πριν έρθει, αλλά και σε rapid test στο αεροδρόμιο και θα μπαίνει και σε καραντίνα» ανέφερε, ενώ ουσιαστικά σημείωσε ότι το γεγονός ήταν αναμενόμενο: «Και αυτό, όχι για τους Έλληνες φοιτητές, που θα έρχονταν από το εξωτερικό να δουν τους γονείς τους, αλλά κυρίως για τους Έλληνες που ενώ δεν θα μπορούσαν να πάνε στην Αράχωβα ή σε άλλα θέρετρα, και θα ήθελαν να πάνε κάπου αλλού στο εξωτερικό. Επομένως, η καραντίνα δεν είναι κάτι καινούριο. Θα μπουν, λοιπόν, σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν» και κατέληξε:

«Ευτυχώς, στα στοιχεία που είδαμε χθες, τα τεστ που έγιναν ήταν αρνητικά, δεν είδαμε θετικά κρούσματα. Αλλά παρόλα αυτά, επειδή μπορεί να επωάζεται ο ιός, θα μείνουν σε καραντίνα».

Οι διάσημοι που γλέντησαν στο Nammos

Τα σχόλια του κ. Πέτσα αφορούν μεταξύ άλλων τον Πέτρο Κωστόπουλο και τη σύντροφό του Κατερίνα Λιόλιου.

Στο Ντουμπάι τα μέτρα για τον κορονοϊό είναι αρκετά ελαστικά, δίνοντας την επιλογή σε αρκετούς «κοσμικούς» να πάρουν το αεροπλάνο και να βρεθούν σε πάρτι που δεν θυμίζουν πανδημία.

Ανάμεσά τους, ο κ. Μηλιώνης, ο Πέτρος Κωστόπουλος, η Κατερίνα Λιόλιου, η Σοφία Χαρμαντά, η Μαρίνα Βερνίκου, ο Μίλτος Καμπουρίδης, ο Χάρης Σιανίδης, ο Στέφανος Κορκολής, η Σήλια Κριθαριώτη, ο Βασίλης Τσιλιχρήστος και πολλοί ακόμα της εγχώριας σόου μπιζ.

Χάρης Σιανίδης, Σοφία Χαρμαντά - Μίλτος Καμπουρίδης, Μαρίνα Βερνίκου
Χάρης Σιανίδης, Σοφία Χαρμαντά – Μίλτος Καμπουρίδης, Μαρίνα Βερνίκου

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

«Απόβαση» Ελλήνων επώνυμων στο Nammos Dubai (photo)

Σχετικά άρθρα