Ράφα: Το «All Eyes on Rafah» στο Instagram έγινε viral με πάνω από 29.100.000 αναδημοσιεύσεις (photo)

Μετά το ισραηλινό πλήγμα σε βάρος αμάχων που προκάλεσε τον θάνατο 45 ανθρώπων σε καταυλισμό στη Ράφα, το χάσταγκ «All Eyes on Rafah» στο Instagram, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές.

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι πια στην αφάνεια. Αυτό αποδεικνύει η παγκόσμια επιτυχία του viral εικαστικού με τίτλο «All Eyes on Rafah», το οποίο έχει μέχρι σήμερα συγκεντρώσει πάνω από 29,1 εκατ. αναδημοσιεύσεις στο Instagram.

Το «All Eyes on Rafah» δεν είναι, βέβαια, ένα καινούριο χάσταγκ. Ωστόσο, η δημοτικότητά του ανέβηκε, ιδιαίτερα μετά  το ισραηλινό πλήγμα σε βάρος αμάχων, το οποίο είχε στόχο δύο αξιωματούχους της Χαμάς και προκάλεσε τον θάνατο 45 ανθρώπων σε καταυλισμό στη Ράφα.

Η επίθεση αυτή προκάλεσε παγκόσμια οργή, σε σημείο που ακόμα και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, την χαρακτήρισε  «τραγική ατυχία».

Ως αποτέλεσμα, τα stories στο Instagram από τους χρήστες αυξήθηκαν κατακόρυφα τις τελευταίες δύο ημέρες, αντικατοπτρίζοντας έτσι μια αυξημένη ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς τον πόλεμο στην Παλαιστίνη.

All Eyes on Rafah
All Eyes on Rafah

opinio-google-news-2

Σχετικά άρθρα