Πόση βενζίνη θέλουμε για να πάμε Μύκονο.. με αεροπλάνο; (video)

Ένα πολύ ωραίο και πρωτότυπο «πείραμα» έκανε ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Σαρημπαλίδης, προσπαθώντας να απάντηση στο ερώτημα: «πόση βενζίνη χρειάζεται να κάψουμε για να πάμε Μύκονο με αεροπλάνο;».

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόση βενζίνη (πρατηρίου) καταναλώνει ένα μικρό αεροπλάνο για να πετάξει;

Για να λύσουμε την απορία πετάμε από Αθήνα για Μύκονο με ένα από τα αεροπλάνα της εταιρείας Superior Air που έχει έδρα τα Μέγαρα και με τον πιλότο Ηλία Σοφιανό που μετρά χιλιάδες ώρες πτήσεις.

Η πτήση γίνεται με ένα Tecnam P2006T το οποίο εφοδιάζεται με δύο κινητήρες χωρητικότητας 1.3 λίτρων ο καθένας, με συνολική απόδοση 200 ίππους.

Μύκονος - αεροπλάνο
Μύκονος – αεροπλάνο

Στο video που θα δείτε o Ηλίας Σοφιανός μας λύνει και πολλές απορίες σχετικά με τα αεροπλάνα όπως, το κόστος αγοράς ενός αεροπλάνου, το πώς βγάζεις δίπλωμα πιλότου, πόσο επικίνδυνο είναι κ.ά.

Προσγειωνόμαστε στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, παίρνουμε έναν καφέ… take away και πάμε μέχρι το ελικοδρόμιο που βρίσκεται στο Καλό Λιβάδι.

Επιστρέφουμε στη βάση μας, μετράμε τα καύσιμα και βλέπουμε πως η κατανάλωση καύσιμου για να πάμε Μέγαρα – Μύκονος – Μέγαρα άγγιξε τα 63,1 λίτρα!

opinion-leader-goole-news

Σχετικά άρθρα