Πόλεμος στο Ισραήλ – Διάγγελμα Νετανιάχου: Η Χαμάς χειρότερη από τον ISIS (video)

Τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου μαζί με τον πρόεδρο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Μπένι Γκάντς.

«Βάζουμε στην άκρη όλες τις άλλες σκέψεις, καθώς η μοίρα της χώρας μας κρέμεται από μια κλωστή», είπε στο μήνυμά του.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις:

Ο Νετανιάχου προέβη στη δήλωση μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου Ασφαλείας και τον σχηματισμό της κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης με το κόμμα Εθνική Ενότητα, δηλώνοντας ότι ανταποκρίθηκε στην προσφορά του Μπένι Γκαντς επειδή «η μοίρα της χώρας διακυβεύεται».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Νετανιάχου τόνισε: «Ένοπλοι της Χαμάς αποκεφάλισαν στρατιώτες και βίασαν γυναίκες κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους. Αγόρια και κορίτσια πυροβολήθηκαν στο κεφάλι και άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί».

«Η ενότητα του λαού σε στιγμές θλίψης και οδύνης βρίσκει απήχηση παγκοσμίως. Η Χαμάς είναι σαν τον ISIS, θα τη συντρίψουμε και θα την εξαλείψουμε όπως έγινε και με το ISIS».

Tο Ισραήλ βρίσκεται τώρα σε επίθεση, «κάθε μέλος της Χαμάς είναι νεκρός», τόνισε. «Αυτό που έκανε η Χαμάς ήταν χειρότερο από το Ισλαμικό Κράτος», είπε.

Χαρακτήρισε ακόμη «κρίσιμη την υποστήριξη των ΗΠΑ» για τον  αγώνα του Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο Μπένι Γκαντς τόνισε ότι «το Ισραήλ είναι στην πιο δύσκολη ώρα του, η συνεργασία μας θα βοηθήσει να εξασφαλιστεί η νίκη».

Είπε στους Ισραηλινούς που αισθάνονται ότι δεν έχουν πλέον ασφάλεια ότι «καταλαβαίνω τον φόβο, καταλαβαίνω τον πόνο», αλλά υπόσχομαι ότι «το Ισραήλ έχει τον ισχυρότερο στρατό στην περιοχή».

Ο Γκαντς τόνισε ότι η συνεργασία του με την κυβέρνηση δεν είναι πολιτική, «είναι μια συνεργασία για την τύχη μας». «Αυτή είναι μία από τις δυσκολότερες ώρες που έχει γνωρίσει ποτέ το Ισραήλ» πρόσθεσε.

«Η συνεργασία μας θα οδηγήσει σε μια ξεκάθαρη νίκη και θα αλλάξει την πραγματικότητα, καθώς θα σταθούμε όρθιοι σε κάθε πρόκληση» υπογράμμισε ο ίδιος.

«Υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο, τώρα είναι ο καιρός για πόλεμο», είπε ακόμη.

Ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ αποκάλεσε την επίθεση της Χαμάς «τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση που έχει δει ποτέ ο κόσμος. Αυτό που συνέβη δεν έχει συμβεί στον εβραϊκό λαό από το 1945».

Αφηγήθηκε διάφορες ιστορίες αξιωματικών και στρατιωτών που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να προσπαθήσουν να σταματήσουν τους επιτιθέμενους, ήταν δε απόλυτος για τον αντίπαλο του Ισραήλ: «Θα εξαλείψουμε τη Χαμάς. Η Χαμάς, το Ισλαμικό Κράτος της Γάζας θα εξαφανιστεί από προσώπου γης».

«Δεν είναι δυνατόν να σκοτώνονται είναι ισραηλινά παιδιά και εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας», προσθέτει.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα