Περικλής Περράκης: Πέθανε ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής (video)

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Περικλής Περράκης. Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε στη σελίδα της στο facebook η τραγουδίστρια του λαϊκού πενταγράμμου Σου Κύρκου.

Στις τελευταίες στιγμές του ήταν κοντά του η αδελφή του Ξάνθη Περάκη, η άλλη η αδελφή του καθώς και ο αδελφός του.

Ο Περικλής Περράκης έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ελαφρολαϊκό τραγούδι, ιδιαίτερα στη 10ετία του ’70, κάνοντας ξεχωριστές εμφανίσεις σε γνωστές πίστες της νυχτερινής Αθήνας. Με τη ζεστή φωνή του ερμήνευσε αγαπημένα τραγούδια της εποχής, όπως η «Απονιά» σε μουσική Στέλιου Σωτηρίου και στίχους Καλλιόπης Μαρμαρινού, το «Ποιος να το πίστευε» των ίδιων δημιουργών κ.ά.

Το κοινό τον έχει αγαπήσει και για το ταμπεραμέντο του και ειδικά για το ιδιαίτερο στιλ του σε κάθε εμφάνισή του. Την εποχή που το όνομά του φιγουράριζε στις μαρκίζες των κέντρων όπου εμφανιζόταν, κυριαρχούσε η μουσική ντίσκο κι εκείνος είχε «δανειστεί» πολλά στοιχεία από αυτήν, αλλά και από το ενδυματολογικό στιλ που τη συνόδευε.

Ο Περικλής Περράκης άφησε την πίστα στο αποκορύφωμα της καριέρας του και ασχολήθηκε με τα συνδικαλιστικά του κλάδου. Είχε, μάλιστα, ιδρύσει το Σωματείο Τραγουδιστών Ελλάδος.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα