Πέραμα: Την διαθεσιμότητα των 7 αστυνομικών ζητά η οικογένεια του Ρομά που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες τους (video)

Να διερευνηθεί το ρατσιστικό κίνητρο, ζητεί η οικογένεια του νεαρού Ρομά που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στο Πέραμα.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της «Ελλάν Πασσέ», οι Ηλίας Γιαννόπουλος, Θανάσης Καμπαγιάννης και Αλεξάνδρα Καραγιάννη μίλησαν για την υπόθεση και την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι επτά αστυνομικοί.

Μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Καμπαγιάννης επισήμανε ότι και οι τρεις νεαροί (Ρομά) που βρίσκονταν μέσα στο όχημα ήταν άοπλοι και κατήγγειλε ότι στο διαβιβαστικό της αστυνομίας αναφέρεται ότι το θύμα γεννήθηκε το 2001, ενώ γεννήθηκε το 2003, όπως προκύπτει από το νόμιμα θεωρημένο πιστοποιητικό της οικογενειακής κατάστασης. «Ήταν ένα παιδί 18 χρόνων», είπε.

Πέραμα - 20χρονος Ρομά νεκρός - αστυνομία
Πέραμα – 20χρονος Ρομά νεκρός – αστυνομία

Καμπαγιάννης: Εφεύρημα ότι οδηγός ήταν ο Νίκος Σαμπάνης

Σε άλλο σημείο, ο κ. Καμπαγιάννης αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς των αστυνομικών, λέγοντας ότι «δεν κατάφεραν να πετύχουν, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, τέσσερα λάστιχα αυτοκινήτου για να ακινητοποιήσουν δήθεν το όχημα, κατάφεραν όμως τρία τραύματα στον θώρακα του Νίκου Σαμπάνη. Αυτό και μόνο δείχνει ποια ήταν η επιλογή τους και ποιος ήταν ο στόχος τους. Όλοι οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί που κατέθεσαν οι αστυνομικοί, έχουν καταπέσει» και πρόσθεσε πως «είναι εφεύρημα ότι ήταν οδηγός ο Νίκος Σαμπάνης. Ήταν συνοδηγός, αλλά χαλκεύτηκαν στοιχεία από την πλευρά των αστυνομικών για να τον εμφανίσουν ως οδηγό και ότι τον σκότωσαν δήθεν γιατί έκανε επικίνδυνες μανούβρες».

Ο ίδιος ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, βρέθηκε πάνω στο όχημα το δακτυλικό αποτύπωμα του ανθρώπου που εμφανίστηκε και δήλωσε ότι ήταν οδηγός. Και συγκεκριμένα στο παράθυρο του οδηγού. Έκανε λόγο για «εξωφρενικούς ισχυρισμούς» που «είναι και ρατσιστικοί».

Πέραμα: Συνελήφθησαν 7 αστυνομικοί για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη καταδίωξη
Πέραμα: Συνελήφθησαν 7 αστυνομικοί για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη καταδίωξη

«Ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή να διερευνηθεί το ρατσιστικό κίνητρο, γιατί έχουμε μία δολοφονία όπου πριν είχε διαβιβαστεί στο κέντρο ότι είναι τρία άτομα μέσα, που είναι αθίγγανοι (Ρομά) και έχουμε μία παραβίαση της εντολής και 36 σφαίρες, που δείχνουν μίσος, δείχνουν εμπάθεια», είπε ο Θανάσης Καμπαγιάννης για να καταλήξει ότι «θέλουμε να φτάσουμε σε ένα δικαστήριο στο οποίο θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Δείτε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη Τύπου:

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Πέραμα: Γιατί το Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολή «τέλος, απομακρυνθείτε» για την καταδίωξη (video)

Σχετικά άρθρα