Πάτρα: Προφυλακίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας

Τον δρόμο για τις φυλακές θα πάρει μετά την σημερινή απολογία της στην 18η τακτική ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου από την Πάτρα, κατηγορούμενη για τη δολοφονία με κεταμίνη της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου επί 4,5 ώρες (όσο περίπου διήρκησε η απολογία της) παρέμενε ψυχρή και συνειδητοποιημένη ενώπιον της ανακρίτριας και έδωσε «μάχη» προκειμένου να πείσει για την αθώοτητά της.

Το βασικό επιχείρημα που προέταξε – «κόντρα» στα στοιχεία της δικογραφίας- ήταν ότι οι γιατροί από αμέλεια ή λάθος χορήγησαν τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στην κόρη της. Υποστήριξε ότι η τοξική ουσία υπάρχει στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού». Πλην όμως, οι ισχυρισμοί που προέβαλε δεν έγιναν δεκτοί και με τη σύμφωνη ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακίστηκε.

Φεύγοντας από τα δικαστήρια, η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου δεν απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, αναχώρησε για τη ΓΑΔΑ, προκειμένου από εκεί να μεταφερθεί στις φυλακές.

Με το υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια, η 33χρονη υποστήριξε ότι το θανατηφόρο επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώθηκε στις 14.30 το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου του 2022, αλλά το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10.

Ως εκ τούτου, όπως φέρεται να ανέφερε η κατηγορούμενη ενώπιον της ανακρίτριας, εφόσον το παιδί θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γιατροί για τη δράση της κεταμίνης σε τέτοια ποσότητα, η ίδια δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό, αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.

Ρούλα Πισπιρίγκου – Σε ποια φυλάκή θα μεταφερθεί

Σε ειδικό χώρο των φυλακών Κορυδαλλού θα οδηγηθεί τελικά η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Αν και το αρχικό σενάριο έκανε λόγο για μεταφορά της στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα.

Opinion-google-news

Πάτρα: Παρών ο Μάνος Δασκαλάκης στη βασική απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας (video)

Σχετικά άρθρα