Παχυσαρκία: Έρχεται η κλειδαριά για το στόμα με στόχο την απώλεια βάρους (photo)

Σφοδρή κριτική δέχεται ομάδα διεθνών ερευνητών οι οποίοι παρουσίασαν μία αμφιλεγόμενη οδοντιατρική συσκευή με κλειδαριά για το στόμα που, όπως ισχυρίζονται, αποσκοπεί στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Πώς θα το καταφέρει; Μα κλειδώνοντας κυριολεκτικά τα στόματα των ανθρώπων. Όλες οι λεπτομέρειες για το υπό κριτική εργαλείο καταπολέμησης του πάχους, που αποκαλείται «Denta lSlim Diet Control», αναλύθηκαν σε μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature.

Η «πρώτη στον κόσμο συσκευή απώλειας βάρους για την καταπολέμηση της παγκόσμιας επιδημίας παχυσαρκίας», όπως χαρακτηρίζεται, τοποθετείται στην πίσω άνω και κάτω γνάθο, ενώ το πολύπλοκο σύστημα από μαγνήτες και ειδικά μπουλόνια, επιτρέπει στους χρήστες να ανοίγουν το στόμα τους μόνο περίπου 1/16 της ίντσας, το οποίο τους επιτρέπει να τρέφονται με υγρά χωρίς να περιορίζεται η ομιλία ή η αναπνοή τους.

κλειδαριά στόμα - παχυσαρκία
κλειδαριά στόμα – παχυσαρκία

Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες από τη Νέα Ζηλανδία, στο Τμήμα Επιστήμης της Υγείας του Πανεπιστημίου Οτάγκο, σε συνεργασία με Βρετανούς ερευνητές, ενώ επικεφαλής είναι ο αντιπρόεδρος του Τμήματος, καθηγητής Πολ Μπράντον, ο οποίος δήλωσε: «Είναι μια μη επεμβατική, αναστρέψιμη, οικονομική και ελκυστική εναλλακτική λύση στις χειρουργικές επεμβάσεις».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, χρήστες έχασαν 6,5 κιλά σε 2 εβδομάδες και είχαν κίνητρο να συνεχίσουν με το ταξίδι της απώλειας βάρους. Ο μηχανισμός μπορεί να αφαιρεθεί με ειδικό εργαλείο ενώ μπορούν να επανεγκατασταθούν ή να αφαιρεθούν ανάλογα με την κρίση του χρήστη.

Denta lSlim Diet Control
Denta lSlim Diet Control -κλειδαριά στόμα

Πάντως, παρά τους ισχυρισμούς του Μπράντον ότι η συσκευή του δεν έχει «δυσμενείς συνέπειες», οι συμμετέχουσες στην έρευνα ανέφεραν ότι ένιωθαν άβολα και δεν μπορούσαν να μιλήσουν ενώ είχαν μία αίσθηση ότι «η ζωή γενικώς ήταν λιγότερο ικανοποιητική».

Επίσης, αρκετοί ήταν εκείνοι που υποδέχτηκαν την είδηση με σκεπτικισμό, ενώ ο καθηγητής επέμεινε ότι η συσκευή του (κλειδαριά για το στόμα) δεν είναι θεραπεία για όλα, αλλά περισσότερο ένα μέσο για μια «σταδιακή προσέγγιση της απώλειας βάρους που υποστηρίζεται από την καθοδήγηση ενός διαιτολόγου, κάτι που επιτρέπει την επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων απώλειας βάρους».

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

«Σατανικά» αθλητικά παπούτσια με σόλες με ανθρώπινο αίμα (photo)

Σχετικά άρθρα