Νέα μέτρα: Σκέψεις για «λουκέτο» στα κέντρα διασκέδασης την Πρωτοχρονιά (video)

Νέα σενάρια, για νέα μέτρα εξετάζονται για τα κέντρα διασκέδασης, καθώς η πανδημία και η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται.

Τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για να αξιολογήσει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ενώ όπως έχει ήδη προαναγγελθεί, τις επόμενες ημέρες θα τεθούν σε εφαρμογή νέα μέτρα, ειδικά για τον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης, με τη κυβέρνηση να αναζητά τη «χρυσή τομή» τήρησης των μέτρων για τον κορονοϊό και λειτουργίας της αγοράς.

Ωστόσο, οι εικόνες συνωτισμού που παρατηρούνται στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης φαίνεται πως προβληματίζουν τους ειδικούς, ενώ όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, μέλη της επιτροπής φαίνεται πως σκέφτονται να προχωρήσουν στην πρόταση μιας πιο δραστικής λύσης, δηλαδή της αναστολής λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης, με την κυβέρνηση να πρέπει να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το παραπάνω δεν φαντάζει ως το ιδανικότερο των σεναρίων, δεδομένου του κόστους που θα επιφέρει αυτό τόσο σε επίπεδο οικονομίας όσο και σε επίπεδο ψυχολογίας των πολιτών.

Τα νέα μέτρα που αποφασίζει η κυβέρνηση για τις αρχές του 2022

Από τις 3 Ιανουαρίου 2022 αναμένονται τα νέα μέτρα που θα αφορούν τους χώρους εστίασης και διασκέδασης, καθώς και τους χώρους εργασίας.

Όπως μετέδωσε στο Star, αναμένεται να μπει τέλος στους όρθιους θαμώνες στη διασκέδαση. Μάλιστα υπάρχει η περίπτωση να εισηγηθεί η Επιτροπή να εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα, δηλαδή πριν την πρωτοχρονιά και όχι μετά, αν και αυτό δεν είναι το επικρατέστερο σενάριο και το πιθανότερο είναι οι αλλαγές να έρθουν το 2022.

Ακόμη, από τις 3 Ιανουαρίου αναμένεται να επανέλθει η υποχρεωτική τηλε-εργασία στις επιχειρήσεις στο 50%. Κυβερνητικά στελέχη επιμένουν όμως ότι δε θα ξαναπάμε σε ολικό lockdown και τα μέτρα αυτά δεν «προετοιμάζουν» την επιβολή του.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Μόνο 215.000 ευρώ θα κοστίσει η υποδοχή του 2022 με τον Σάκη Ρουβά – Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων (video)

Σχετικά άρθρα