Μίκης Θεοδωράκης: Έτσι θα τον υποδεχτούν και θα τον αποχαιρετίσουν τα Χανιά (video)

Μετά τη δικαστική απόφαση που έβαλε οριστικά τέλος στη διαμάχη για το πως θα κηδευτεί και θα ταφεί ο Μίκης Θεοδωράκης, τα Χανιά ετοιμάζονται να τον υποδεχτούν και να τον αποχαιρετίσουν όπως εκείνος ήθελε.

Οι προετοιμασίες στα Χανιά κορυφώνονται και ήδη ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της τελετής υποδοχής. Ο Μίκης Θεοδωράκης θα ταφεί στον τόπο καταγωγής του, στο χωριό Γαλατάς, δίπλα στον πατέρα και τον αδερφό του.

Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης μετά και την απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας πως η κηδεία και η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη πρέπει να γίνουν όπως επιθυμούσε και είχε εκφράσει με συμβολαιογραφική πράξη ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, έγινε γνωστό το πρόγραμμα των όσων θα γίνουν στα Χανιά.

Μίκης Θεοδωράκης: Πέθανε ο τεράστιος μουσικοσυνθέτης
Μίκης Θεοδωράκης: Πέθανε ο τεράστιος μουσικοσυνθέτης

Μίκης Θεοδωράκης – Η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα φθάσει στις 7.30 το πρωί της Πέμπτης (09.09.2021) με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Σούδας και με μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης, θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 12:00.

Η μεταφορά της σορού από την πλατεία της αγοράς στην Μητρόπολη Χανίων θα γίνει με τα πόδια. Στις 13.00 θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Την ημέρα της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα.

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστη και ο πρόεδρος του παγκρητίου συλλόγου φίλων «Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργος Αγοραστάκης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει όπως ο ίδιος είχε ορίσει με συμβολαιογραφική πράξη του 2020.

Ο Γιώργος Αγοραστάκης αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους προσέφυγε στην δικαιοσύνη και, όπως είπε, «η σημερινή απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων αποκαθιστά την νομική και ηθική τάξη». Όπως ακόμα είπε, η ελληνική δικαιοσύνη τίμησε με την απόφαση της την μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Εθνικό πένθος – Σε 3ήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του (video)

Σχετικά άρθρα