Μένιος Φουρθιώτης: Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους

Με διάταξη του ανακριτή, ο Μένιος Φουρθιώτης αποφυλακίζεται. Ο παρουσιαστής θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ.

Επιπλέον, του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές το μήνα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς και της απαγόρευσης τηλεοπτικών εμφανίσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο είχε απορριφθεί από το Δικαστικό συμβούλιο η προσφυγή του Μένιου Φουρθιώτη κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης.

Ο προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού για σκηνοθετημένες εις βάρος του κατηγορίες, προκειμένου να έχει αυξημένη αστυνομική προστασία, ζητούσε να αντικατασταθεί η κράτηση του με αποφυλάκιση υπ’ όρων.

Μένιος Φουρθιώτης - συνελήφθη
Μένιος Φουρθιώτης – συνελήφθη

Μένιος Φουρθιώτης: Τι είχε πει στην απολογία του

Κατά την απολογία του, τον περασμένο Μάιο, ο Μένιος Φουρθιώτης αρνήθηκε ότι αυτός ήταν πίσω από τις σκηνοθετημένες επιθέσεις στο σπίτι του. Υποστήριξε δε ότι δεν συνομίλησε ποτέ με τους δύο συγκατηγορούμενούς του από συγκεκριμένο κινητό μετά την συμπλοκή των τελευταίων με αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στην Εκάλη, ισχυριζόμενος ότι το κινητό είναι εταιρικό και υπάρχουν πολλά τέτοια.

Ωστόσο, ούτε αυτός ούτε οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα που το περασμένο Σάββατο τους έδειξαν το δρόμο για τη φυλακή κρίνοντας ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής τους, ενώ αν αφεθούν ελεύθεροι υπάρχει κίνδυνος να διαπράξουν νέα κακουργήματα ή πλημμελήματα.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Τζούλια Αλεξανδράτου για Φουρθιώτη: Ή πεθαμένος ή στη φυλακή θα βρισκόταν (photo)

Σχετικά άρθρα