Μαλένα και Ίριδα: Έτσι δολοφονήθηκαν τα δυο αγγελούδια – Σοκάρει το πόρισμα (video)

Σοκ προκαλεί το πολυαναμενόμενο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογρηά αναφορικά με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, στην Πάτρα τους οποίους αποδίδει και επίσημα σε ασφυξία και συνεπώς σε εγκληματική ενέργεια.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για «βίαιο μηχανισμό θανάτου» και ασφυξία και στα δύο παιδιά, απορρίπτοντας παράλληλα το ενδεχόμενο δηλητηρίασης.

Το πόρισμα κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα για τη μεν Μαλένα από τις εκδορές που εντοπίστηκαν στο κοριτσάκι, και για την Ίριδα από τις κακώσεις στο στόμα, σε συνδυασμό με το πανάκι που βρέθηκε δίπλα στο άψυχο σώμα του βρέφους.

Όπως μετέδωσε το MEGA και ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, το πόρισμα των ιατροδικαστών κάνει λόγο για κοινό σημείο και στους δύο θανάτους είναι πως κάποιος πίεσε με μεγάλη δύναμη το στόμα και τη μύτη των δύο παιδιών.

«Με βάση τα δεδομένα της κλασσικής ιατροδικαστικής έρευνας και τυπική μεθοδολογική προσέγγιση για αιφνίδιους θανάτους καταλήγουμε με επιστημονική ασφάλεια στην κατάδειξη ότι ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη υπήρξε δια αποφράξεως των εξωστομίων των αεροφόρων οδών. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία της ισχυρής πίεσης των εξωστομίων των αεροφόρων οδών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα.

Οι 10 λόγοι που «δείχνουν» τους ασφυκτικούς θανάτους

Τουλάχιστον 10 λόγους επικαλούνται οι ιατροδικαστές για να στηρίξουν τη θέση τους αναφορικά με την ασφυξία ως αιτία θανάτου των δύο παιδιών.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι οι ασφυκτικές κηλίδες σε ζωτικά όργανα και η κάκωση στο στοματικό βλενογόννο.

Σημειώνεται πως στο πόρισμα δεν προκύπτει η λεγόμενη αγενεσία φλεβοκόμβου, δηλαδή η ανυπαρξία φυσικών βηματοδοτών της καρδιάς, η αιτία που ταλαιπώρησε ιδιαίτερα την υπόθεση στις αρχές.

Παράλληλα, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε πως θα γίνει μια έρευνα για να φανεί πώς μία ιατροδικαστική έρευνα δείχνει εγκληματική ενέργεια και πώς μία άλλη αποδίδει τους θανάτους σε παθολογικά αίτια.

Γρηγόρης Λέων: 3-5 λεπτά ήταν αρκετά

«Σημαίνει πως κάποιος έκλεισε το στόμα και τη μύτη των παιδιών και ουσιαστικά από έλλειψη οξυγόνου μέσα σε λίγα λεπτά κατέληξαν», είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων στο Mega για τον ασφυκτικό θάνατο των παιδιών.

«Ο ασφυκτικός θάνατος έχει μία σύντομη σχετική διάρκεια, από 3 έως 5 λεπτά είναι αρκετά. Είναι ένας θάνατος που από τη μεριά του δράστη θέλει πολύ μεγάλη θέληση για να πραγματοποιήσει την πράξη του. Στο πρώτο λεπτό ο οργανισμός χάνει τις αισθήσεις του. Το ένα λεπτό είναι 60 φορές να μετράμε με τη μορφή δευτερολέπτων και παράλληλα να ενεργούμε προς αυτή την κατεύθυνση, να μην κάνουμε πίσω ούτε μία στιγμή».

Ο κ. Λέων τόνισε πως ο ασφυκτικός θάνατος διαγιγνώσκεται δύσκολα, ιδιαίτερα σε παιδιά.

«Είμαστε πολύ τυχεροί, εντός εισαγωγικών, ότι στα συγκεκριμένα παιδιά υπήρχαν τραύματα. Συνήθως δεν έχουμε ούτε τραύματα, γιατί οι αντιστάσεις είναι ελάχιστες, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για συγγενικά πρόσωπα. Αυτό είναι κάτι που βλέπουμε αρκετά σπάνια, αλλά και τα ευρήματα θέλουν πολύ μεγάλη μελέτη», δήλωσε.

Σχετικά με τις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις που απέδιδαν τους θανάτους σε παθολογικά αίτια ο κος Λέων δήλωσε πως θέλει αν πιστεύει ότι δεν υπήρξε δόλος από την πλευρά των ιατροδικαστών.

Διαβάστε αναλυτικά το πόρισμα των ιατροδικαστών

Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στο βίαιο μηχανισμό θανάτου.

Εν συνεχεία, με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμός θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά/ παθολογοανατομικά/ φωτογραφικά ευρήματα.

Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά, κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών.

Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες, στοματικού βλεννογόνου / άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα