Κέιτ Μίντλετον: Εργαζόμενος του BBC απαντά στις νέες θεωρίες συνωμοσίας για μοντάζ στο βίντεο (video)

Ένας από τους εργαζόμενους του BBC που συμμετείχε στην ομάδα η οποία μαγνητοσκόπησε τη δήλωση της πριγκίπισσας της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον για τη διάγνωση με καρκίνο, έσπασε τη σιωπή του και απάντησε στις νέες θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν και κάνουν λόγο για μοντάζ στο βίντεο.

Το μήνυμα της Κέιτ Μίντλετον μεταδόθηκε πριν από το Six O’Clock News την Παρασκευή. Η Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε ότι έχει διαγνωστεί με καρκίνο και υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία ύστερα από σοβαρή χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, αν και απέφυγε να πει τι είδους καρκίνο έχει.

Στο βίντεο, το οποίο λέγεται ότι μαγνητοσκοπήθηκε την Τετάρτη, η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον, είπε: «Τον Ιανουάριο, υποβλήθηκα σε σοβαρή επέμβαση στην κοιλιά στο Λονδίνο και εκείνη την εποχή θεωρήθηκε ότι δεν είχα καρκίνο. Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, στις εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπιστώθηκε ότι ο καρκίνος ήταν παρών. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα με συμβούλεψε να υποβληθώ σε ένα πρόγραμμα προληπτικής χημειοθεραπείας και τώρα είμαι στα αρχικά στάδια αυτής της θεραπείας».

Μια πηγή από τα BBC Studios είπε, σύμφωνα με την Mirror, ότι δεν είχε γίνει επεξεργασία του βίντεο και αυτό που είδαν οι θεατές ήταν αυτό που τραβήχτηκε από την ομάδα του καναλιού, η οποία ήταν επίσης υπεύθυνη για την κάλυψη της στέψης του Βασιλιά και της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ. Τα στούντιο του BBC δεν είχαν καμία «συντακτική» συμβολή στο μήνυμα που μεταφέρθηκε και δεν συμμετείχαν στη διανομή του βίντεο, ούτε έκαναν καμία επεξεργασία στην ηχογράφηση.

Η συγκεκριμένη αναφορά έρχεται έπειτα από νέες φήμες που κυκλοφόρησαν, με τρολ του διαδικτύου να κάνουν λόγο ακόμη και για fake βίντεο το οποίο δημιουργήθηκε με τη χρήση τεχνικής νοημοσύνης (AI).

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον με τα παιδιά της για την Ημέρα της Μητέρας, η οποία αργότερα αποσύρθηκε από διεθνή πρακτορεία, αφού υπήρχαν υποψίες ότι είχε τροποποιηθεί ψηφιακά.

Η ανακοίνωση του BBC Studios για το βίντεο της Κέιτ Μίντλετον

Μετά την προβολή του βίντεο, τα στούντιο του BBC εξέδωσαν μια σύντομη ανακοίνωση, η οποία ανέφερε: «Τα BBC Studios βιντεοσκόπησαν ένα μήνυμα από την Πριγκίπισσα της Ουαλίας στο Windsor αυτή την εβδομάδα. Θα θέλαμε να ευχηθούμε στην Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ταχεία ανάρρωση».

Ο Chris Ship, βασιλικός συντάκτης του ITV News, ανέφερε ότι η πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον επέλεξε να αποκαλύψει ότι υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο σε ένα βίντεο για να είναι πιο «προσωπικό» το μήνυμά της. Κατά τη διάρκεια του ITV News, η παρουσιάστρια Charlene White είπε σχετικά με την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον: «Είναι μια ανακοίνωση που επέλεξε να γυρίσει σε βίντεο, κάτι που είναι πολύ διαφορετικό από το να το κάνει με γραπτή δήλωση. Τι μπορούμε να σημαίνει αυτό;»

Ο Chris απάντησε: «Αν κοιτάξετε το πώς ο Βασιλιάς αποκάλυψε τη διάγνωση του καρκίνου νωρίτερα φέτος, αυτό έγινε σε μια δήλωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Η Κέιτ το έκανε, μου είπαν, σε μορφή βίντεο επειδή ήθελε να το κάνει να έχει πιο προσωπικό τόνο.  Ναι, φυσικά, βοηθάει ώστε να φιμωθούν όλοι οι συνωμοσιολόγοι, αλλά ήθελε να κάνει το βίντεο και ήταν επίσης ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα. Και ήθελε να κάνει η ίδια αυτή την πολύ προσωπική δήλωση».

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα