Καταγγελίες «φωτιά» από τους συνηγόρους της οικογένειας Βαλυράκη – Παραχωρούν συνέντευξη Τύπου (video)

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου οι συνήγοροι της οικογένειας του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη. Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στη 1 μ.μ. στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη προσκαλούν τους εκπροσώπους του Τύπου και των ΜΜΕ σε μία εφ’ όλης της ύλης Συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση της δολοφονίας του ιστορικού πολιτικού, ο οποίος διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στον Αντιδικτατορικό Αγώνα, πληρώνοντας με την ελευθερία του και, στη συνέχεια, σε ολόκληρη τη Μεταπολίτευση μέχρι και τον βίαιο θάνατό του τον Ιανουάριο 2021, έδρασε συστηματικά και σταθερά υπέρ της Δημοκρατίας και της Διαφάνειας, με εμβληματικό ρόλο στην διερεύνηση και πλήρη αποκάλυψη του σκανδάλου της Siemens, υπόθεση για την οποία συνέχιζε να ενεργοποιείται και να παλεύει και μετά την κατάθεση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, της οποίας προέδρευε.

Στην υπόθεση της δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη έχουν διαπιστωθεί επανειλημμένες και οργανωμένες απόπειρες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και συγκάλυψης του εγκλήματος, παρουσίασης της δολοφονίας ως δήθεν ατυχήματος, αλλά και κραυγαλέοι εισαγγελικοί και δικαστικοί χειρισμοί, όπως η αρχική αρχειοθέτηση της υπόθεσης από Εισαγγελέα που ήδη ελέγχεται πειθαρχικώς και ποινικώς και η, με ταχύτητα φωτός, αποφυλάκιση των κατηγορουμένων-φυσικών αυτουργών, ένα μόλις μήνα μετά την προφυλάκισή τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, καταγράφονται με ιδιαίτερο προβληματισμό οι πρόσφατες ψευδείς διαρροές, εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης, με τις οποίες επιχειρείται να «αναπλαισιωθεί» η προσωπική παρέμβασή του στην υπόθεση, αλλά και οι καταγγελίες για απόπειρα χρηματισμού μάρτυρα. Όλα αυτά, στο χρονικό σημείο κατά το οποίο έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση και αναμένεται η επί της ουσίας πρόταση Εισαγγελέα προς το Συμβούλιο.

Στη Συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν οι συνήγοροι της Οικογένειας:

Μανώλης Φωτάκης

Κώστας Παπαδάκης

Νίκος Κωνσταντόπουλος

Ζωή Κωνσταντοπούλου

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα