Ισραήλ: Απειλεί και το Ιράν, σε περίπτωση εμπλοκής της Χεζμπολάχ (video)

Όπως όλα δείχνουν, από στιγμή σε στιγμή θα πραγματοποιηθεί η χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα, ενώ την ίδια ώρα αξιωματούχοι απειλούν ότι αν δεχτούν επίθεση από άλλα μέτωπα, η απάντησή τους θα είναι σκληρή.

Τελευταίες προειδοποιήσεις από τον ισραηλινό στρατό προς τους κατοίκους της Γάζας να την εγκαταλείψουν, αλλιώς θα θεωρηθούν τρομοκράτες. Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου φαίνεται ότι θέλει να δημιουργήσει νέο μέτωπο στον βορρά, αυξάνοντας τις επιθέσεις της, με το Ισραήλ να εκκενώνει σήμερα κι άλλες περιοχές για την ασφάλεια των κατοίκων του.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ Nir Barkat προέβη σε μια προκλητική δήλωση κατά του Ιράν, διεγείροντας έτσι τους φόβους επικίνδυνης κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή. Όπως είπε, εάν η Χεζμπολάχ επιλέξει να δημιουργήσει μέτωπο για το Ισραήλ στον βορρά, τα σύνορα με τον Λίβανο, τότε το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν!

«Το σχέδιο του Ιράν είναι να επιτεθεί στο Ισραήλ από όλα τα μέτωπα. Εάν αντιληφθούμε ότι σκοπεύουν να μας επιτεθούν από όλα τα μέτωπα, τότε θα πρέπει να χτυπήσουμε το κεφάλι του φιδιού, δηλαδή το Ιράν», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του στη Daily Mail. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εάν εμπλακεί η Χεζμπολάζ τότε ο στρατός «θα την αφανίσει από προσώπου γης».

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ θα επισκεφτεί το Ιράν.

Σήμερα ο ισραηλινός στρατός εξόντωσε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, ενώ συνελήφθη ακόμη ένας ένοπλος, που προσπαθούσε να επιστρέψει στη Γάζα, περνώντας απαρατήρητος εδώ και 15 ημέρες σε ισραηλινό έδαφος, έπειτα από την εισβολή.

Δείτε ζωντανή εικόνα από τη Γάζα:

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα