Ιράν: Ξεκίνησε η επίθεση κατά του Ισραήλ με drones – Η επιχείρηση «Αληθινή Υπόσχεση» – Παγκόσμια ανησυχία (video)

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι το Ιράν έχει εκτοξεύσει drones και αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες ώρες στα ισραηλινά εδάφη.

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, Ντανιέλ Χαγκάρι επιβεβαίωσε ότι το Ιράν έχει εκτοξεύει μη επανδρωμένα αεροσκάφος κατά του Ισραήλ. «Έχουμε προετοιμαστεί εκ των προτέρων για διάφορα σενάρια. Προκειμένου να αναχαιτίσουμε αυτές τις εκτοξεύσεις, έχουμε τους κύκλους προστασίας τόσο από το ναυτικό όσο και από την αεροπορία σε διάφορα επίπεδα», εξήγησε ο Ντανιέλ Χαγκάρι.

Παράλληλα ανέφερε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα χρειαστούν «αρκετές ώρες» για να φτάσουν στο Ισραήλ και ότι οι σειρήνες θα ηχήσουν αν απειληθούν κάποιες περιοχές.

Ο Νετανιάχου συγκαλεί πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στο Τελ Αβίβ

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στο στρατιωτικό αρχηγείο στο Τελ Αβίβ συγκάλεσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε το γραφείο του νωρίς την Κυριακή, μετά την επίθεση των ιρανικών drones κατά του Ισραήλ.

«Αληθινή Υπόσχεση» η επιχείρηση του Ιράν κατά του Ισραήλ

Οι Φρουροί της Επανάστασης —επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν— ανακοίνωσαν απόψε πως η «μεγάλη» επιχείρηση με τη χρήση drones και πυραύλων και την οποία διεξάγουν βάφτισαν «Αληθινή Υπόσχεση», αποτελεί «μέρος της τιμωρίας του Ισραήλ» για τα «πολυάριθμα εγκλήματά του», όπως μετέδωσε πριν από λίγο η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Το Ιράν εξαπέλυσε 100 drones και πυραύλους Cruise κατά του Ισραήλ. Ορισμένοι καταρρίφθηκαν επάνω από την Συρία και την Ιορδανία, μετέδωσε το ισραηλινό δίκτυο CH 12 TV.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας πλήγματα με drones κατά στόχων στο Ισραήλ, μετέδωσε το ιρανικό αγγλόφωνο δίκτυο Press TV επικλαούμενο ιρανικές πηγές.

Πληροφορίες ξένων δικτύων αναφέρουν ότι το Ισραήλ έχει ήδη αρχίσει να αναχαιτίζει ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Συρία και την Ιορδανία.

Η δυνατότητα να γίνει αυτό είναι χάρη σε μια εναέρια ομπρέλα που δημιούργησαν οι ΗΠΑ σε συνεργασία με περιφερειακούς συμμάχους.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας του Ιράν εξέδωσε δήλωση προειδοποιώντας τις γειτονικές χώρες ότι όποια από αυτές ανοίξουν τον εναέριο χώρο τους στο Ισραήλ για να αναχαιτίσουν τα drones θα στοχοποιηθούν.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα