Γιώργος Λεβεντογιάννης: Πέθανε ο σπουδαίος δημοσιογράφος – Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά το εκλεκτό συνάδελφο (photo)

Πέθανε ο δάσκαλος της δημοσιογραφίας Γιώργος Λεβεντογιάννης, φτωχότερη έγινε σήμερα η δημοσιογραφική οικογένεια μετά την απώλεια του.

Ο σπουδαίος δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο. Νοσηλευόταν εδώ και αρκετό καιρό, καθώς η κατάσταση της υγείας του ήταν πολύ επιβαρυμένη.

Ο Γιώργος Λεβεντογιάννης άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στα δημοσιογραφικά δρώμενα. Ήταν δάσκαλος της δημοσιογραφίας, πρωτοπόρος της ελληνικής τηλεόρασης, ανήσυχο μυαλό και πολυσχιδής. Με μακρά πορεία στη δημοσιογραφία, μεταξύ άλλων, υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντής ειδήσεων και γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του τηλεοπτικού σταθμού Mega, καθώς και γενικός διευθυντής ενημέρωσης στην ΕΡΤ.

Διακρίθηκε για την εγκυρότητα, την αντικειμενικότητά του και το ήθος του και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στον δημοσιογραφικό κόσμο, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους συνεργάστηκαν μαζί του. Η προσφορά του στη μάχη της ενημέρωσης ήταν και παραμένει ανεκτίμητη.

Γιώργος Λεβεντογιάννης
Γιώργος Λεβεντογιάννης

Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον Γιώργο Λεβεντογιάννη – Η λαμπρή δημοσιογραφική του σταδιοδρομία

Ανακοίνωση για τον θάνατο του σπουδαίου δημοσιογράφου Γιώργου Λεβεντογιάννη εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Γιώργου Λεβεντογιάννη, ενώ ενημερώνει ότι η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 9 Αυγούστου στις 18:30 στο κοιμητήριο Χαλανδρίου.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του δημοσιογράφου Γιώργου Λεβεντογιάννη, ο οποίος «έφυγε» σήμερα, σε ηλικία 80 ετών» σημειώνει η ΕΣΗΕΑ, παραθέτοντας το πλούσιο βιογραφικό του μεγάλου δασκάλου.

Ο Γιώργος Λεβεντογιάννης γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1941.Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1961 στην εφημερίδα «Ανεξάρτητος Τύπος» ως συντάκτης ύλης. Στη συνέχεια δούλεψε στις εφημερίδες «Δημοκρατική Αλλαγή», «Σημερινά», όπου έγινε διευθυντής σε ηλικία 29 ετών και από το 1967 έως το 1985 στην «Ακρόπολις», στην οποία διετέλεσε διευθυντής από το 1975. Μετά την Ακρόπολη θα ακολουθήσει η διεύθυνση της εφημ. «Έθνος». Το 1992 αναλαμβάνει Διευθυντής Ειδήσεων του Τ/Σ «Mega Channel», και αμέσως μετά Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης και Ειδικός Σύμβουλος. Τέλος, υπήρξε Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στην ΕΡΤ. Είχε συγγράψει το βιβλίο «Προβλήματα Ελευθεροτυπίας».

Γιώργος Λεβεντογιάννης - Mega
Γιώργος Λεβεντογιάννης – Mega

Ο Γιώργος Λεβεντογιάννης είχε μία λαμπρή δημοσιογραφική σταδιοδρομία γεμάτη επιτυχίες και αποκλειστικότητες. Άριστος γνώστης του επαγγέλματός μας, εργάστηκε σκληρά και αποδοτικά τόσο στις εφημερίδες όσο και στην τηλεόραση. Σοβαρός, πειθαρχημένος, αυστηρός αλλά δίκαιος ανέδειξε πλήθος νεώτερων συναδέλφων στους οποίους έδωσε ευκαιρίες ανέλιξης.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται θερμά την αγαπημένη του σύζυγο Ρένα, τα παιδιά του και ιδιαίτερα την κόρη του Κατερίνα, η οποία συνεχίζει στα βήματα του πατέρα της και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο» αναφέρει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Βασίλης Τοκάκης: Πέθανε ο γνωστός επικοινωνιολόγος σε ηλικία μόλις 44 ετών – Αδερφός του ηθοποιού Θάνου Τοκάκη

Σχετικά άρθρα