Γεώργιος Τσουκαλάς: Ο ταλαντούχος βιολιστής με τις πολλές διακρίσεις (video)

Ο Γεώργιος Τσουκαλάς, γεννηθείς στον Πειραιά πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολιού από τον παππού του και στη συνέχεια αποφοίτησε από το Μουσικό σχολείο Ιλίου.

Η αγάπη του για το βιολί δεν άργησε να φανεί με το Δίπλωμα Βιολιού από το Εθνικό Ωδείο να ακολουθεί, με Άριστα παμψηφεί και καθηγητή τον Κ. Λαζαρίδη.

Αμέσως μετά το δίπλωμα του, παρακολούθησε μαθήματα μουσικής δωματίου στη Βιέννη, και συγκεκριμένα στη μουσική Ακαδημία mdw, με τους N. V. Aichner και V. Borodin.

Γεώργιος Τσουκαλάς - βιολιστής
Γεώργιος Τσουκαλάς – βιολιστής

Οι διακρίσεις διαδέχθηκαν η μία την άλλη, με τον Γεώργιο Τσουκαλά να παρουσιάζεται ως μέλος του ρόστερ των βιολιστών στο Website του Abiry Management, London, (www.abirymanagement.com), με ονόματα παγκόσμιας εμβέλειας, όπως τον σολίστα Shlomo Minz.

Τον Ιούνιο του 2020, σε διαγωνισμό της Orpheus Classical records, επιλέχθηκε για χορηγία δημιουργίας προσωπικού άλμπουμ.

Το Σεπτέμβριο του 2022 κατέκτησε την πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό επιλογής εκπροσώπησης μουσικών του Abiry Artists Management, London. Τον Δεκέμβριο του 2022 σε διαγωνισμό της συμφωνικής του Ισραήλ κατέκτησε τη 2η θέση, με επικεφαλή της κριτικής επιτροπής τον αρχιμουσικό διεθνούς φήμης Dan Ettinger. Στα χέρια του το βιολί ηχεί μοναδικά και, όπως φαίνεται, θα διαγράψει εξαιρετική πορεία.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα