Μένιος Φουρθιώτης: Συνελήφθη – Με χειροπέδες στον εισαγγελέα

Ο Μένιος Φουρθιώτης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, ο οποίος μετήχθη από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων με χειροπέδες.

Μαζί με τον παρουσιαστή στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν και δύο ακόμα άτομα.

Ο Μένιος Φουρθιώτης έφτασε στα δικαστήρια με χειροπέδες στα χέρια, ενώ φορούσε διπλή κουκούλα και ήταν σκυμμένος προκειμένου να μην μπορεί να φανεί το πρόσωπο του στις κάμερες και τους φωτογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια.

Ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να πλήρωσε 40.000 ευρώ τους δυο συγκατηγορούμενούς του προκειμένου να κάνουν τις επιθέσεις με εκρηκτικό μηχανισμό και με καλάσνικοφ στο σπίτι του στον Διόνυσο.

Στη δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν κατηγορίες σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη για εγκληματική οργάνωση, ηθική αυτουργία σε έκρηξη και παραβίαση του νόμου περί όπλων.

Τα δυο άτομα που κατηγορούνται μαζί του φέρονται να πήραν από 20.000 ευρώ ο καθένας για να κάνουν τις επιθέσεις με το καλάσνικοφ και να βάλουν γκαζάκια στο σπίτι του.

Ανάμεσα σε εκείνους που έχουν συλληφθεί είναι ο αδερφός ενός από τους ποινικούς, ο οποίος αντιμετωπίσει κατηγορίες για ναρκωτικά και φέρεται να βοήθησε τους δυο να κρύψουν τη μηχανή με την οποία ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία. Ο τέταρτος συλληφθείς, όμως, δεν… κατέβηκε από το αυτοκίνητο στα δικαστήρια, επικαλούμενος πρόβλημα με τη μέση του.

Οι Σ.Π. και Σ.Γ. επίσης είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όσον αφορά στους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το σχέδιο ήταν να γίνει η επίθεση με το καλάσνικοφ στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στο Διόνυσου στις 16 Απριλίου.

Ωστόσο, οι δυο ποινικοί ενώ κατευθύνονταν για να θέσουν σε εφαρμογή τα όσα, κατά τις κατηγορίες, είχαν συμφωνηθεί, έπεσαν πάνω στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και σημειώθηκε η καταδίωξη με πυροβολισμούς στη Νέα Ερυθραία, κοντά στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης.

Οι μέχρι στιγμής έρευνες, σύμφωνα με την αστυνομία, αποκαλύπτουν πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες του παρουσιαστή με τους δυο ποινικούς αλλά και οι συναντήσεις τους, ακόμη και στο σπίτι του.

Οι δυο, πάντως, φέρονται να έχουν υποστηρίξει ότι ήθελαν να εργαστούν ξανά ως security του Μένιου Φουρθιώτη και γι’ αυτό είχαν πολλές επαφές και συναντήσεις μαζί του.

Κατά τους Σ.Π. και Σ.Γ., ο Μένιος Φουρθιώτης τους πίεζε να γίνει η επίθεση στο σπίτι του στις 16 Απριλίου, η οποία και έγινε την επόμενη μέρα τελικά.

Από τις έρευνες και τους κάλυκες που βρέθηκαν μετά την επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή στον Διόνυσο έχει βρεθεί, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, DNA του Σ.Γ.. Ωστόσο, οι υποψία των αστυνομικών είναι πως εκείνος που πυροβόλησε ήταν ο Σ.Π..

Οι δυο ποινικοί, που θεωρούνται πολύ σκληροί κακοποιοί, είναι οι ίδιοι που τοποθέτησαν και τα γκαζάκια στο σπίτι του Φουρθιώτη. Ο Σ.Π. μάλιστα είχε από το παρελθόν εμπειρία στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Μένιος Φουρθιώτης – Η σκηνοθετημένη επίθεση με καλάσνικοφ

Όλα ξεκίνησαν όταν οι Αρχές ταυτοποίησαν ότι οι κάλυκες από το καλάσνικοφ του αγνώστου που πυροβόλησε έξω από το σπίτι του παρουσιαστή προέρχονται από το ίδιο όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά την ένοπλη συμπλοκή και καταδίωξη επιβατών μοτοσυκλέτας από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου 2021. – Μένιος Φουρθιώτης.

opinion-leader-goole-news

πηγή: newsit.gr

Σχετικά άρθρα