Επίθεση με βιτριόλι – Κατάθεση σοκ αυτόπτη μάρτυρα: Η Ιωάννα έβγαζε μπουρμπουλήθρες και έλιωνε

«Έβγαζε μπουρμπουλήθρες. Η κοπέλα έλιωνε μπροστά». Με τα λόγια αυτά περιέγραψε στο δικαστήριο αυτόπτης μάρτυρας την εικόνα της Ιωάννας δευτερόλεπτα μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε.

Ο μάρτυρας ο οποίος διατηρεί μπαρμπέρικο κοντά στην εταιρεία που εργαζόταν η Ιωάννα, ήταν μεταξύ των δέκα που εξετάστηκαν από τους δικαστές για την επίθεση με βιτριόλι. Ήταν οι φωνές της Ιωάννας Παλιοσπύρου, όπως περιέγραψε, λίγα δευτερόλεπτα αφού την χαιρέτησε που τον έκανε να σπεύσει κοντά της.

«Πάω στην κοπέλα λες και ήρθε κύμα από καυστικό υγρό (βιτριόλι). Έβγαζε μπουρμπουλήθρες. Η κοπέλα έλιωνε μπροστά. Απλά της είπα να βγάλει τα ρούχα της. Έλιωνε μπροστά μου» ανέφερε στην συγκλονιστική του μαρτυρία και συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορούσε να την αγγίξει κανένας. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Έφευγαν κομμάτια δέρματος. Έλιωνε το ύφασμα. Δεν μπορούσα να βοηθήσω παραπάνω γιατί ήταν γυναίκα. Είχε αρχίσει να παραμορφώνεται και το πρόσωπο. Φανταστείτε ένα καυτό λάδι που ρίχνετε μέσα κρέας».

Επίθεση με βιτριόλι – Η συμπεριφορά της κατηγορούμενης την ημέρα του χτυπήματος

Η κατηγορούμενη εκείνη την ώρα είχε φύγει από το σημείο μετά την επίθεση με βιτριόλι και την επόμενη ημέρα επέστρεψε στην δουλειά της σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Μια συνάδελφος της κατηγορούμενης μίλησε για την συμπεριφορά της μια ημέρα πριν το «χτύπημα» αλλά και για εκείνες που ακολούθησαν.

Στις 19/5/2020, ημέρα που προκύπτει ότι η κατηγορούμενη είχε επιχειρήσει να επιτεθεί στην Ιωάννα, καθυστέρησε να πάει στην δουλειά της. «Δουλεύαμε 9-5, δεν θυμάμαι τι ώρα ήρθε αλλά καθυστέρησε. Όταν ήρθε, δεν πρόσεξα κάτι ιδιαίτερο, ήρθε να ξεκινήσει αμέσως γιατί είχε καθυστερήσει και ήταν πάντα τυπική, έπιασε αμέσως δουλειά, δεν παρατήρησα κάτι άλλο. Την επόμενη μέρα δεν ήρθε στο γραφείο, είχε αιτηθεί άδεια για προσωπικούς λόγους. Είχε πει ότι έχει επαγγελματικό ραντεβού για δουλειά, για μια συνέντευξη» κατέθεσε η μάρτυρας.

Επίθεση βιτριόλι - Ιωάννα Παλιοσπύρου
Επίθεση βιτριόλι – Ιωάννα Παλιοσπύρου

Η συνάδελφος της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι, ανέφερε ότι την επομένη της επίθεσης δεν παρατήρησε κάτι που να της κάνει εντύπωση στην συμπεριφορά της.

Πρόεδρος: Ήταν ευδιάθετη στις 19 και στις 21;

Μάρτυρας: Στις 19 ήταν λίγο βιαστική να ξεκινήσει δουλειά επειδή είχε καθυστερήσει, στις 21 δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς, αλλά τις επόμενες μέρες φαινόταν σαν κάτι να την απασχολούσε και να ήταν στενοχωρημένη. Για τα προσωπικά της ήξερα ότι δεν είχε σταθερή μόνιμη σχέση αλλά είχε σχέση με κάποιον Νώντα, δεν θυμάμαι επίθετο.

Εισαγγελέας: Έτυχε ως είδηση να σχολιάσετε την επίθεση με το βιτριόλι;

Μάρτυρας: Φυσικά και το σχολιάσαμε, ήμασταν τέσσερις κοπέλες, λέγαμε ότι ήταν φοβερό αυτό που έγινε, όπως άγγιξε εμένα καταλάβαινα ότι άγγιζε και εκείνη, δεν θυμάμαι να είπε κάτι συγκεκριμένο αλλά όλες νιώθαμε το ίδιο.

Πολιτική Αγωγή: Δηλαδή στις 19, μετά από μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, ήρθε και έπιασε κανονικά δουλειά; Χωρίς να δείχνει κάτι διαφορετικό;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι κάτι, μπορεί να μιλούσε στο τηλέφωνο

Πολιτική Αγωγή: Στις 21/5 ήταν αγχωμένη;

Μάρτυρας: Δεν έδειξε κάτι εκείνη τη μέρα, τις επόμενες μέρες έδειχνε στενοχωρημένη.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και ένας γείτονας της Ιωάννας ο οποίος στο πρόσωπο της κατηγορούμενης αναγνώρισε τη γυναίκα που μήνες πριν είχαν εντοπίσει να παρακολουθεί την πολυκατοικία.

Επίθεση με βιτριόλι – Την αναγνώρισε από το βλέμμα ο μάρτυρας

Μάλιστα, όταν ζητήθηκε από την κατηγορούμενη να σηκωθεί όρθια, ο μάρτυρας την αναγνώρισε όπως είπε «από το βλέμμα και από ένα βίντεο που είδα όταν ήρθε στο δικαστήριο το περπάτημα είναι το ίδιο, το αγέρωχο το στητό».

Στη συνέχεια η πολιτική αγωγή επανέφερε το αίτημα της να κληθούν και να καταθέσουν δυο πρόσωπα τα οποία φέρονται να δέχτηκαν κλήσεις αμέσως μετά την επίθεση.

«Από τη στιγμή που φέρεται να του ζητά συνδρομή για άλλοθι θα πρέπει να διαταχθεί η κλήτευση του για την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας» ανέφερε η πολιτική αγωγή ζητώντας να κληθεί ο 36χρονος άνδρας με το εισαγγελέα ωστόσο αν επιφυλάσσεται λέγοντας: «το αν έχουμε και συμμέτοχο δεν είναι αντικείμενο της δίκης, αν προκύψει ότι υπάρχει συμμέτοχος με τη μορφή συνεργού, το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να διαβιβάσει τα πρακτικά. Αν έρθει ένα πρόσωπο και εξεταστεί ως μάρτυρας υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας».

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Το άγνωστο τετ α τετ της Ιωάννας με τη δράστιδα μέσα στο δικαστήριο (video)

Σχετικά άρθρα