Δημήτρης Λιγνάδης – Κόλαφος η εισαγγελική πρόταση: Αμετανόητος και επικίνδυνος

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, είναι αμετανόητο και επικίνδυνο, με αυτά τα λόγια χαρακτήρισε η εισαγγελέας στην πρόταση της προς Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας προτείνοντας την παραπομπή του σε δίκη για τέσσερις βιασμούς.

Η εισαγγελέας καταλήγει στο σκεπτικό της πως υπάρχουν επαρκή ενδείξεις ενοχής του Δημήτρη Λιγνάδη για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή.

Δημήτρης Λιγνάδης
Δημήτρης Λιγνάδης

«Σε βάρος του προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής οι οποίες δεν έχουν εξασθενήσει, Ενώ από την άλλη επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματα του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματα του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων» επισημαίνει η εισαγγελέας στην πρόταση της.

Παράλληλα, εισηγείται την παραμονή του στις φυλακές για ακόμα έξι μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

Δημήτρης Λιγνάδης - φυλακή
Δημήτρης Λιγνάδης – φυλακή

Δημήτρης Λιγνάδης – επισημαίνει η εισαγγελέας:

«ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και διδάσκαλος υποκριτικής, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 διορίστηκε και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου. Είναι άγαμος και από το έτος 2008 μένει σε διαμέρισμα στην Αθήνα. Δηλώνει αμφιφυλόφιλος με πολλές σχέσεις στη ζωή του και με τα δύο φύλα, αλλά και με πολλές περιστασιακές επαφές ακόμη και επ’ αμοιβή» αναφέρεται στην πρόταση.

Την ίδια στιγμή, εξετάζοντας λεπτομερώς όλες τις καταγγελίες σε βάρος του, καταλήγει πως «με αυτά τα δεδομένα σε βάρος του κατηγορουμένου προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται και θα πρέπει το συμβόλαιο σας να τον παραπέμψει για να δικαστεί στο ακρωτήρι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας».

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Αρνείται να κάνει μπάνιο στις φυλακές – Με ποιο είναι στον ίδιο θάλαμο (video)

Σχετικά άρθρα