Πέτρος Φιλιππίδης: Αρνείται να κάνει μπάνιο στις φυλακές – Με ποιο είναι στον ίδιο θάλαμο (video)

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται από την Τετάρτη σε ειδικό χώρο καραντίνας για υγειονομικούς λόγους και τις επόμενες ώρες, πιθανότατα από τη Δευτέρα, θα πάρει τον δρόμο για τον θάλαμο μαζί με τουλάχιστον 20 συγκρατούμενούς του.

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι ο κωμικός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης τις πρώτες ώρες του εγκλεισμού του ήταν σε κατάσταση ΣΟΚ, ιδιαίτερα στρεσαρισμένος και προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του στον νέο τόπο κατοικίας του.

Στο κελί της καραντίνας βρισκόταν με άλλους δύο κρατούμενους, δεν μιλούσε πολύ και πρόσεχε ιδιαίτερα τη συμπεριφορά του, με τον χρόνο να κυλά βασανιστικά. Το ίδιο συμβαίνει μέχρι και σήμερα με την κατάσταση να αρχίζει να ξεφεύγει καθώς πλέον αρνείται μέχρι και μπάνιο να κάνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», δεν εξέφρασε κανένα παράπονο από τις φυλακές αλλά δεν είχε και κανένα αίτημα, πέραν του επισκεπτηρίου που ήθελε να μάθει πότε θα πραγματοποιηθεί.

Η γυναίκα του και ο δικηγόρος του είναι, όπως φαίνεται, τα μοναδικά στηρίγματά του, καθώς όλοι οι άλλοι τον έχουν εγκαταλείψει. Οι κατηγορίες για βιασμό και απόπειρες βιασμού είναι βαριές, όμως, όπως και ο ίδιος ο Πέτρος Φιλιππίδης εξομολογείται, δεν περίμενε ότι θα προφυλακιστεί.

Δημήτρης Λιγνάδης - φυλακή
Δημήτρης Λιγνάδης – φυλακή

Πέτρος Φιλιππίδης – στον ίδιο θάλαμο με τον Δημήτρη Λιγνάδη

Στον τρίτο θάλαμο των φυλακών της Τρίπολης μαζί με τον σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη μπήκε – σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες – ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος προφυλακίστηκε για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, κατηγορίες που ο ίδιος αρνείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει αποφασίσει να καταθέσει άμεσα αίτηση αποφυλάκισης, για την ακρίβεια προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης που του επέβαλαν εισαγγελέας και ανακριτής.

Η προσφυγή ωστόσο αναμένεται να κριθεί σε περίπου δύο μήνες από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών οπότε ο άλλοτε πανίσχυρος θιασάρχης, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής θα πρέπει να προσαρμοστεί στο περιβάλλον της φυλακής.

Να σημειωθεί ότι οι Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Λιγνάδης δεν θα είναι μόνοι τους στον Γ’ θάλαμο των φυλακών Τριπόλεως, καθώς στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης όλοι είναι χωρισμένοι σε ομάδες των 18-20 ατόμων, ενώ ο συνολικός αριθμός είναι περίπου 110 κρατούμενοι.

Το ιστορικό της «μυστικής» ανάκρισης

Τον Πέτρο Φιλιππίδη συνόδευσε το κατώφλι της ανακρίτριας η σύζυγός του αλλά και ο γιος του, που περίμεναν καρτερικά έξω από το ανακριτικό γραφείο. Η ημέρα της απολογίας του παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό όλο αυτό το διάστημα, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει με αλλά γνωστά πρόσωπα που είχαν εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη, αλλά η εμφάνιση του στα δικαστήρια δεν κατάφερε να περάσει εντελώς απαρατήρητη.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης απολογήθηκε αλλά η ώρα κυλούσε βασανιστικά έξω από το ανακριτικό γραφείο. Η αρχική του πεποίθηση ότι δεν θα προφυλακιστεί αλλά θα του επιβληθούν ίσως κάποιοι περιοριστικοί όροι ή κάποια χρηματική εγγύηση, άρχισε να κλονίζεται. Γιατί καθυστερούσαν η ανακρίτρια και η εισαγγελέας να εκδώσουν απόφαση.

Δώδεκα ώρες μετά την άφιξη του στην Ευελπίδων, του ανακοινώθηκε η προσωρινή του κράτηση. «Δεν το πιστεύω από που κάνατε», φέρεται να μονολογούσε αιφνιδιασμένος. Τα επόμενα λεπτά τον βρήκαν με χειροπέδες και στον δρόμο προς της ΓΑΔΑ για να περάσει τη νύχτα.

Αιφνιδιασμένος και σοκαρισμένος βρέθηκε στα κρατητήρια, ενώ μέχρι χθες το μεσημέρι παιζόταν ένα «θρίλερ» σχετικά με το εάν θα επέστρεφε στην Ευελπίδων για να πάρει το φυλακιστήριο του. Ακόμη μια διαδικασία που δε συνηθίζεται, αλλά το προηγούμενο απόγευμα δεν υπήρχε εισαγγελέας για να εκτελέσει το ένταλμα της προσωρινής του κράτησης, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Τελικά, το βήμα αυτό παραλήφθηκε και ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης οδηγήθηκε απευθείας στις φυλακές Τρίπολης, όπου για τις επόμενες 5-7 ημέρες θα μείνει σε καραντίνα και μετά θα μεταφερθεί στον θάλαμό του.

Γείτονες θα έχει τον συνάδελφό του Δημήτρη Λιγνάδη, που κατηγορείται για 4 βιασμούς, αλλά και τον καθηγητή ιστιοπλοϊας, που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος ανήλικης αθλήτριάς του.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες

Ανακρίτρια και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις που έδωσε κατά την απολογία του, ο ηθοποιός, που κατηγορείται για ένα βιασμό και δυο απόπειρες του ίδιου αδικήματος. Η σθεναρή άρνηση του και ο ισχυρισμός -τουλάχιστον για την μια καταγγέλλουσα- ότι είχε «εμμονή» μαζί του, δεν έγιναν πιστευτοί.

«Οι καταγγελίες εις βάρος μου είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες, η δε τέλεση των αποδιδόμενων σε εμένα πράξεων αρνούμαι κατηγορηματικώς, καθώς ουδέποτε προέβην σε ουδεμία πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων», φέρεται να ανέφερε στο υπόμνημά του στον εισαγγελέα.

Ωστόσο, οι δυο λειτουργοί της δικαιοσύνης έκριναν ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, οδηγώντας τον ηθοποιό από το σανίδι στο θάλαμο της φυλακής.

Η μακρά περίοδος δράσης του από το 2008 έως το 2014, κατά την οποία φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη – θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε στις πράξεις αυτές σε βάρος των θυμάτων του, λειτούργησαν επιβαρυντικά. Μάλιστα, διατυπώθηκε η κρίση ότι αν επιστρέψει στην επαγγελματική του ζωή, θα επαναλάβει τέτοιου είδους αδικήματα.

Πέτρος Φιλιππίδης - Παπαχαραλάμπους - Αναστασοπούλου - Δροσάκη
Πέτρος Φιλιππίδης – Παπαχαραλάμπους – Αναστασοπούλου – Δροσάκη

Οι μαρτυρίες των θυμάτων του ηθοποιού περιέγραφαν μια ιδιαίτερη σκληρότητα στην τέλεση των πράξεων του, καθώς παρά τις παρακλήσεις των τριών γυναικών και τα ξεκάθαρα «όχι», εκείνος φέρεται να μην κάμφθηκε προχωρώντας κανονικά στην επίθεση σε βάρος τους.

Το γεγονός αυτό, φέρεται να διασταύρωσαν οι δικαστικές λειτουργοί και από τις καταθέσεις των μαρτύρων που κατέθεσαν για τις δυο περιπτώσεις απόπειρας βιασμού.

Πρόκειται για ανθρώπους που συνάντησαν τις δυο γυναίκες αμέσως μετά τις επιθέσεις που δέχτηκαν από τον ηθοποιό και περιέγραψαν με λεπτομέρειες την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα θύματα μετά την επίθεση από τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά και όσα τους εξομολογήθηκαν τότε.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Σε κατάσταση σοκ στις φυλακές Τρίπολης (video)

Σχετικά άρθρα