Υπερθέαμα αυτοκινήτων στην παραλία του Αλίμου (video)

Μία φιέστα χρωμάτων, ήχων, μουσικής, γεύσεων και ιστορίας υπόσχονται για την Κυριακή, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και ο Νίκος Μαστοράκης, που διοργανώνουν τη μεγαλύτερη γιορτή κλασικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα, με 20.000 επισκέπτες στο διάστημα των 6 ωρών που διαρκεί!

«Αυτή, την τρίτη χρονιά, αλλάξαμε πολλά, προσθέσαμε πολλά αλλά δεν αφαιρέσαμε τίποτα από τη μαγεία των ωραιότερων κλασικών αυτοκινήτων» λέει ο Νίκος Μαστοράκης που, με το δικό του «Ράλλυ Αντίκα» το 1966, έβγαλε για πρώτη φορά από την αφάνεια τις προπολεμικές «σακαράκες» και ο ίδιος ήταν, αργότερα, ιδρυτικό μέλος της ΦΙΛΠΑ.

Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και ο Νίκος Μαστοράκης
Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και ο Νίκος Μαστοράκης

«Τις προηγούμενες χρονιές “γκρουπάραμε” τα αυτοκίνητα. Φέτος όμως ο επισκέπτης πλάι σε μια θηριώδη Transam, θα ανακαλύπτει ένα υπέροχο Φίατ 500 και πιο κει θα κάνουν παρέα μια Citroen του 1928 με μια πολύ πιο σύγχρονη Φεράρι, ενώ κοντά στη θάλασσα θα “ξεκουράζονται” και… μελλοντικά κλασικά!

Η μεγαλύτερη γιορτή κλασικού αυτοκινήτου
Η μεγαλύτερη γιορτή κλασικού αυτοκινήτου

Έτσι οι επισκέπτες μας (ως επί το πλείστον οικογένειες) θα μπορούν να περάσουν ώρες ολόκληρες θαυμάζοντας κάπου 130 σπάνια αυτοκίνητα που ακόμη… αυτοκινούνται θαυμάσια. Όλα αυτά βέβαια με τη συνεργασία φιλικών μας λεσχών, όπως ο ΣΙΣΠΑ, ο ΟΡΚΑ, η ΕΛΚΕ, ο ΣΔΙΟ, η Λέσχη Φιατ 500 αλλά και η ΦΙΛΠΑ, μαζί με ένα σωρό ιδιώτες που επί δεκαετίες συντηρούν και διατηρούν στοργικά τα τετράτροχα αριστουργήματά τους».

Η παραλία του Αλίμου
Η παραλία του Αλίμου

«Επαναστατικό, πιστεύω, είναι και το τμήμα Bazaar με σπάνια αυτοκίνητα που… πωλούνται και μάλιστα επι τόπου! Στην πρώτη μας πρόσκληση, ανταποκρίθηκε ο φίλος Πάρης Ηλιάδης, που φέρνει από την έκθεσή του ένα πανάκριβο μπουκέτο Lamborghini, Ferrari, Porche, Bentley και τέσσερα μυθικά αμερικάνικα κλασικά.»

CHEVY BEL AIR - 1957
CHEVY BEL AIR – 1957

Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, που πήρε το «βάπτισμα» των κλασικών με μια έξοχη Rolls Royce Silver Spirit 1975, την οποία περιμάζεψε και “ξανάνιωσε” ο δήμος Αλίμου, πρόσθεσε: «Σε αυτό το μεγάλο θέαμα, έχουμε δυο μοναδικές μαύρες Corvette και μια φλογερή κόκκινη Stingray από τον φίλο συλλέκτη Τζέημς Χερντ, θα ξανάρθει και η Φορντ 1925 του Δημήτρη Αβραμόπουλου, θα δουν δε για πρώτη φορά οι νέες γενιές, λεωφορείο του 1961 ελληνικής κατασκευής Βιαμάξ από τον φίλο συλλέκτη Χάρη Λαζαρόπουλο αλλά και ένα δεύτερο, το θρυλικό Setra του 1962 από τον φίλο συλλέκτη Γιάννη Μακρή. Έχουμε βέβαια και τον δημοφιλή ΚΙΤ, το ακριβές αντίγραφο της θρυλικής Transam από τη σειρά «Ιππότης της Ασφάλτου» του 1982, και πολλά ιστορικά στρατιωτικά οχήματα.

Η CAMARO 82 - ΚΙΤ VERSION στην παραλία του Αλίμου
Η CAMARO του ’82 – ΚΙΤ VERSION στην παραλία του Αλίμου

Μέσα σε όλο αυτό το χαοτικό φάσμα κλασικών αυτοκίνητων που φέτος δίνει μεγαλύτερη έμφαση στα μεταπολεμικά αριστουργήματα, υπάρχει και η ψυχαγωγία, η μουσική 60s και 70s, ένας ταχυδακτυλουργός-τεχνίτης «μαλλιού της γριάς» που φέρνουμε από την Κρήτη, δεκάδες σημαίες να ανεμίζουν στην Αλιμιώτικη αύρα, δύο «τζελατερίες» με παγωτά, φρέσκο ποπ-κορν, γρανίτες, χρυσά μπαλόνια.

Και ένα μικρό πλήθος φωτογράφων και καμεραμέν που θα τρέχουν να πιάσουν πολύχρωμα στιγμιότυπα όλων των αυτοκίνητων, γιατί από τη Δευτέρα και για δυο ημέρες, όλοι θα μπορούν να ψηφίζουν (στο Facebook) το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο της εκδήλωσης, με ένα δελεαστικό πρώτο βραβείο. Θα είναι μια όμορφη, μαγική Κυριακή που στο τέλος της, χιλιάδες θεατές και εκατοντάδες συμμετέχοντες θα φύγουν βαρυφορτωμένοι από selfies και εντυπώσεις όμως ξαλαφρωμένοι από τις έγνοιες της σημερινής μας ζωής, έστω και για λίγο.»

Περισσότερα από 130 κλασικά αυτοκίνητα, στον παραλιακό πεζόδρομο του Αλίμου, Κυριακή 11/9 από τις 2:00 το μεσημέρι μέχρι τις 7:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σημείωση: Οι φωτογραφίες των αυτοκινήτων είναι από το αρχείο των νέων συμμετοχών.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα