Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Ελεύθεροι με όρους οι ανήλικοι δράστες (video)

Οι δυο ανήλικοι θα πρέπει να δίνουν το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές το μήνα, για το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι, ηλικίας 15 και 17 ετών, για τον άγριο ξυλοδαρμό του υπαλλήλου του Μετρό της Ομόνοιας.

Οι δύο ανήλικοι που με βάση το βιντεοληπτικό υλικό διακρίνονται να χτυπούν με μανία τον σταθμάρχη απολογήθηκαν για την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και για απείθεια καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Και οι δύο δήλωσαν μετανιωμένοι για την πράξη τους αλλά επέρριψαν ευθύνη για το ξέσπασμά τους στον σταθμάρχη.

Οι περιοριστικοί όροι που τους επιβλήθηκαν είναι υποχρεωτική εμφάνιση 3 φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, επιβολή χρηματικής εγγύησης 2.000 ευρώ ο καθένας και επιτήρηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Όπως δήλωσε ο συνήγορός τους Κώστας Δημόπουλος:

«Ζήτησαν μια ευκαιρία και την πήραν. Έχουν μετανοήσει πλήρως για τη πράξη τους. Θεωρώ ότι επικράτησε η δικαιοσύνη».

Ελεύθερος και ο ειδικός φρουρός

Τέλος, ελεύθερος, χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, αφέθηκε μετά την απολογία του και ο ειδικός φρουρός ο οποίος είναι αντιμέτωπος με τα πλημμελήματα της παράβασης καθήκοντος και της υπόθαλψης.

Ο ειδικός φρουρός, ο οποίος με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες που το αποδίδονται.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Νέο βίντεο σοκ – Τι δήλωσε η μητέρα των ανηλίκων (video)

Σχετικά άρθρα