Βασιλιάς Κάρολος: Πόσο θα κοστίσει η στέψη του στους Βρετανούς; (video)

Βασιλιάς Κάρολος – Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο Αββαείο του Γουέστμινστερ για την ιστορική στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ’ και της βασίλισσας Καμίλα.

Σύμφωνα λοιπόν με εκτιμήσεις η στέψη του Βασιλιά Καρόλου θα κοστίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο πάνω από 100 εκατομμύρια λίρες!

Βασιλιάς Κάρολος – Ποιος θα καλύψει τα έξοδα της τελετής;

Το κόστος της στέψης έχει κρατηθεί κρυφό και το συνολικό ποσό είναι απίθανο να αποκαλυφθεί σήμερα.

Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς, η πολυτελής τελετή θα κοστίσει μεταξύ 50 και 100 εκατομμυρίων λιρών (63 έως 126 εκατομμυρίων δολαρίων), χωρίς το κόστος των μέτρων ασφαλείας.

Το Τμήμα Ψηφιακής, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού είπε στο BBC ότι «δεν είναι σε θέση να δώσει το κόστος ή την ανάλυση της χρηματοδότησης» μέχρι την ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

Βασιλιάς Κάρολος – Δείτε όλη την τελετή

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι τα «αληθινά στοιχεία» για τη στέψη «θα κοινοποιηθούν σε εύθετο χρόνο» που κάποιοι τοποθετούν τον Ιούνιο. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος είπε ότι μια εθνική εκδήλωση όπως αυτή «προσελκύει τεράστιο παγκόσμιο ενδιαφέρον», άρα και έσοδα.

Βασιλιάς Κάρολος – Μικρότερη η τελετή

Η τελετή για τον Κάρολο Γ’ έχει περιοριστεί στους 2.300 καλεσμένους, σε σύγκριση με τα περισσότερα από 8.000 άτομα που παρευρέθηκαν στη στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ το 1953.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έχουν επίσης πει ότι βρέθηκαν «αποτελεσματικότητα» σε βασικούς τομείς, όπως η επαναχρησιμοποίηση πολλών τελετουργικών στοιχείων αντί για την ανάθεση νέων.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα