Βαρυμπόμπη – φωτιά: Βίντεο – ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά το ξέσπασμα της πύρινης λαίλαπας (video)

Δεκάδες σπίτια και ζώα καμένα και μια τεράστια οικολογική καταστροφή άφησε πίσω της η φωτιά στη Βαρυμπόμπη και αυτό που εξετάζεται τώρα, με μεγάλο ενδιαφέρον, είναι το πώς ξεκίνησε και γιατί επεκτάθηκε με τέτοια ταχύτητα.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ προβλήθηκε το συγκεκριμένο βίντεο – ντοκουμέντο, όπου φαίνεται το σημείο της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη ανατολικά και βόρεια και συγκεκριμένα από τη συμβολή των οδών Τατοΐου και Ερυθραίας.

Στο βίντεο φαίνεται ένα εναέριο μέσο να κάνει τις πρώτες ρίψεις νερού στο σημείο. Νωρίτερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, αλλά και ο ΑΔΜΗΕ, ανέφεραν πως η φωτιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη δεν προκλήθηκε από έκρηξη μετασχηματιστή.

Τεράστια καταστροφή

Η καταστροφή σε περιουσίες και καμένο δάσος που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης, είναι τεράστια.

Ως προς τις ζημιές μια πρώτη εκτίμηση που μένει βεβαίως να επιβεβαιωθεί πλήρως από τα αρμόδια συνεργεία, είναι: 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 18 σπίτια έχουν υποστεί μερικές ζημιές, 27 επιχειρήσεις στην περιοχή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ 82 οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και 64 έχουν υποστεί μερικές ζημιές.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Βαρυμπόμπη – φωτιά: Έξαλλος με το Open ο Λέκκας – Είστε απαράδεκτοι – Ακούω τις ανοησίες των πολιτικών τόση ώρα (video)

Σχετικά άρθρα