Βαρυμπόμπη – φωτιά: Έξαλλος με το Open ο Λέκκας – Είστε απαράδεκτοι – Ακούω τις ανοησίες των πολιτικών τόση ώρα (video)

Ο Ευθύμιος Λέκκας δεν έκρυψε τα νεύρα του στον «αέρα» της εκπομπής «Ώρα Ελλάδας» στο Open, ενώ περίμενε να μιλήσει για τις εξελίξεις που αφορούν το θέμα της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος και εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι περίμενε αρκετή ώρα στα καμμένα της Βαρυμπόμπης μέχρι να συνδεθεί με το στούντιο και να τοποθετηθεί για τη μεγάλη φωτιά.

«Πριν μου κάνετε την ερώτηση, θέλω να σας πω ότι είστε απαράδεκτοι γιατί περιμένουμε εδώ και τρία τέταρτα, έχασα τρία τέταρτα ερευνητικού χρόνου στην περιοχή και ήμουν υποχρεωμένος να ακούω τις ανοησίες των πολιτικών από το στούντιό σας. Με εξόργισαν», δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

«Αν η πολιτική νοοτροπία είναι αυτή που άκουσα, μας αξίζουν αυτά τα χάλια. Δεν πρόκειται ποτέ οι πολιτικοί να αλλάξουν», συμπλήρωσε εμφανώς ενοχλημένος.

Ο κ. Λέκκας επισήμανε παράλληλα πως «δεν μας σέβεστε, μαζί με τον ρεπόρτερ, δεν μας σέβεστε, τρία τέταρτα μέσα στον ήλιο και έχετε την άνεση των πολιτικών, να παρουσιάζετε πολιτικούς μισή ώρα και να τους ακούμε μέσα στον ήλιο χάνοντας και ερευνητικό χρόνο, και εγώ και οι συνεργάτες σας εδώ που είναι», με τους παρουσιαστές να καλούνται να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Τα πρώτα συμπεράσματα του καθηγητή για τη φωτιά

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ βρίσκεται στην πυρόπληκτη περιοχή με σκοπό τη διερεύνηση των συνθηκών, οι οποίες οδήγησαν στην εξάπλωση της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη.

Σε ανακοίνωσή του την Τρίτη ο κ. Λέκκας τόνιζε πως:

«Εκτός από τις κλιματολογικές συνθήκες (χαμηλή σχετική υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα) ο καθηγητής επισημαίνει τρεις επιπλέον παράγοντες που επέδρασαν καταλυτικά στην ανάπτυξη της πυρκαγιάς:

  1. Ο μικτής ζώνης χαρακτήρας της περιοχής (οικιστική & δασική)
  2. Το υψηλό φορτίο καύσιμης ύλης
  3. Η μορφολογία της περιοχής, η οποία σε μεγάλη κλίμακα προσομοιάζει με χοάνη μεταξύ Πάρνηθας και Πεντέλης

Ο συνδυασμός των παραπάνω οδήγησε, σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα του καθηγητή, στην ταχεία και καταστροφική εξάπλωση της πυρκαγιάς σε μία περιοχή περιβαλλοντικά κομβική για το λεκανοπέδιο».

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Βαρυμπόμπη – Φωτιά: Συγκλονιστικό βίντεο μέσα από πυροσβεστικό – Πέρνα, θα μας κλείσει (video)

Σχετικά άρθρα