Βαρβάρα Λιακουνάκου: Ατομική έκθεση με τίτλο «Ένωση» στη γκαλερί Citronne (photo)

Η CITRONNE Gallery – Αθήνα (Πατριάρχου Ιωακείμ 19, Κολωνάκι) ξεκινάει τη συνεργασία της με τη ζωγράφο Βαρβάρα Λιακουνάκου, παρουσιάζοντας την ατομική της έκθεση με τίτλο «Ένωση».

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί μια ενότητα με 15 έργα σε καμβά και 10 έργα σε χαρτί της περιόδου 2017-2021.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστεί η μονογραφική έκδοση «Ένωση» που σχεδιάστηκε και τυπώθηκε στο Τορίνο από τον εκδοτικό οίκο Umberto Allemandi. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022, 18:00-22:00.

H Ελισάβετ Πλέσσα, επιμελήτρια της έκθεσης και της ομότιτλης μονογραφικής έκδοσης, στο κείμενό της για τη ζωγραφική της Βαρβάρας Λιακουνάκου αναφέρει: «Σε πολλούς καμβάδες των τελευταίων πέντε ετών γίνεται αποκλειστική χρήση του λαδοπαστέλ, το οποίο η Βαρβάρα Λιακουνάκου χειρίζεται όπως το στιλό μελάνης στα χαρτιά της, δημιουργώντας καταιγίδες γραμμών που συνδιαλέγονται με το λευκό του χαρτιού ενώ διαμορφώνουν τα εικονιζόμενα. Στα έργα αυτά, αναζητήσεις της διαφάνειας, όλα ρυθμίζονται από τις ανταύγειες που διαπερνούν τα πλέγματα των γραμμών. Ακόμα και το μαύρο λειτουργεί διαφορετικά σε αυτές τις πρόσφατες συνθέσεις, δείχνοντας το φως και όχι το σκοτάδι. Τα περιγράμματα χάνουν τη σαφήνειά τους και τα χρώματα εγκαταλείπουν την έντασή τους για χάρη ενός αντιφεγγίσματος που προσδίδει μια αίσθηση ιερού στις παραστάσεις αυτές.»

Βαρβάρα Λιακουνάκου - έκθεση - γκαλερί Citronne
Βαρβάρα Λιακουνάκου – έκθεση – γκαλερί Citronne

Η ζωγράφος Βαρβάρα Λιακουνάκου επισημαίνει ότι «σ’ αυτή την έκθεση με τίτλο «Ένωση» με απασχολεί το θέμα της αγάπης και του έρωτα. Επηρεασμένη από την ποίηση και τη φιλοσοφία του Τζελαλαντίν Ρουμί (1207-1273), του μεγαλύτερου Σούφι μυστικού ποιητή της Ανατολής, εκθέτω έργα με ζευγάρια και μοναχικές φιγούρες που αναζητούν την ένωση μέσα από την εξερεύνηση του εαυτού τους.»

Βιογραφικό σημείωμα:

Η Βαρβάρα Λιακουνάκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας (1997-2001). Στο παρελθόν έζησε και εργάστηκε στην Αθήνα, τη νότια Κρήτη και τη Νέα Υόρκη (2001-2014).

Είναι συνδιοργανώτρια του Mudhouse Residency, στον Άγιο Ιωάννη της Κρήτης, όπου διδάσκει ζωγραφική.

Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος και συνδιοργανώτρια του Athena Standards Residency, στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στη νότια Κρήτη.

Διάρκεια: 24 Φεβρουαρίου 2022 – 2 Απριλίου 2022

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Στα εγκαίνια της έκθεσης INSIGHT του Γιάννη Αδαμάκου στη CITRONNE Gallery – Athens (photo)

Σχετικά άρθρα