Τζανακόπουλος: Ο κυνισμός και η χυδαιότητα της κυβέρνησης έχουν ξεπεράσει κάθε όριο

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, χαρακτήρισε ψεύδη τα όσα αναφέρει η κυβέρνηση αναφορικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ όσο αφορά τις ΜΕΘ και τις προσλήψεις των υγειονομικών.

«Η κυβέρνηση αυτό που κάνει εδώ και μήνες είναι να περιφέρεται αυτοθαυμαζόμενη, ο κ. Μητσοτάκης να περιφέρεται αυτοθαυμαζόμενος, να μας μιλάει για το τελευταίο μίλι, για την επιχείρηση «Ελευθερία», για τα τελευταία μέτρα, για το γεγονός ότι βλέπουμε το φως από την έξοδο του τούνελ, πράγματα τα οποία έσπειραν τον εφησυχασμό σε μία κίνηση επικοινωνιακής διαχείρισης μιας κατάστασης που ξέφευγε διαρκώς και αυτή την στιγμή έχει τεθεί ολοκληρωτικά εκτός ελέγχου» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση έχει πετάξει λευκή πετσέτα, έχει παραιτηθεί από την διαχείριση της πανδημίας. Νομίζω ότι αυτό είναι απολύτως καθαρό και σαφές, δεν χωρά καμιά αμφιβολία, αν δείτε τις εικόνες από τα νοσοκομεία της Αττικής και τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, όπου πλέον είναι κυριολεκτικά γεμάτα, το εθνικό σύστημα υγείας είναι υπό κατάρρευση, εντατικολόγοι, πνευμονολόγοι, όχι απλώς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά ξεσπούν σε κραυγές αγωνίας για ό,τι μας περιμένει», προσέθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δεν κάνει καμία προσπάθεια ουσιαστικής επανεκκίνησης του προγράμματος εμβολιασμού.

«Όταν ακούτε τους υπουργούς της κυβέρνησης να λένε για τους ανεμβολίαστους πολίτες, μην σώσουν και εμβολιαστούν, αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί από την προσπάθεια. Το εθνικό σύστημα υγείας, αυτή την στιγμή βλέπουμε ότι έχει λιγότερο προσωπικό συνολικά απ’ ό,τι είχε στις αρχές του 2019, όταν είχαν γίνει οι κινήσεις ενίσχυσης του ΕΣΥ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα σχολικά τμήματα συγχωνεύονται, έχουμε περισσότερους μαθητές και λιγότερους δασκάλους σε σχέση με 2 χρόνια πριν, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς βλέπουμε εικόνες ντροπής, τραγικές, απαξίωσης, εξαθλίωσης στην κυριολεξία και εν πάση περιπτώσει κάποιος από την κυβέρνηση πρέπει να πει ποιοι είναι οι σχεδιασμοί και ποιες είναι οι προτεραιότητες και όχι να επιρρίπτεται διαρκώς η ευθύνη στους πολίτες», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Βόλος - Πέθανε - Νοσοκομείο - αλλεργικό σοκ
Νοσοκομείο

Χαρακτήρισε ψεύδη τα όσα αναφέρει η κυβέρνηση αναφορικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ όσο αφορά τις ΜΕΘ και τις προσλήψεις των υγειονομικών.

Επιπλέον ο κ. Τζανακόπουλος κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι θέτει μέτρα για την εστίαση και τα εμπορικά καταστήματα που αφορούν τον έλεγχο των πιστοποιητικών και των ράπιντ τεστ και αρνείται να κάνει το ίδιο για την για την Εκκλησία.

Αυτό σημαίνει, εξήγησε, ότι το μόνο που έχει στο μυαλό της, είναι το πώς δεν θα δυσαρεστήσει συγκεκριμένα υπερσυντηρητικά ακροατήρια, τα οποία θα έλεγε κανείς ότι φλερτάρουν με την θρησκοληψία και πολιτικά ακροδεξιές τοποθετήσεις για να μπορέσει να συγκρατήσει ένα εκλογικό ακροατήριο το οποίο φαίνεται ότι της γυρίζει την πλάτη.

Σε ότι αφορά την ακρίβεια είπε ότι η κυβέρνηση δεν ανέστειλε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο και στα καύσιμα, που θα μπορούσε να είναι το μοναδικό μέτρο που στην πραγματικότητα θα περιόριζε σε μεγάλο βαθμό την επιβάρυνση νοικοκυριών και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από το τεράστιο κύμα ακρίβειας που δεν αφορά μόνο την ενέργεια αλλά και τα είδη πρώτης ανάγκης».

Το δεύτερο που θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος, είναι η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας – για κυβέρνηση: Θα καταφύγει σε πρόωρες εκλογές υπό το φόβο της κατάρρευσης (video)

Σχετικά άρθρα