Αλέξης Τσίπρας – για κυβέρνηση: Θα καταφύγει σε πρόωρες εκλογές υπό το φόβο της κατάρρευσης (video)

Με επίθεση σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην τηλεόραση του Alpha.

O Αλέξης Τσίπρας για την πανδημία

Αν είχαμε ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, αν είχαμε περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές, αν είχαμε περισσότερες μονάδες εντατική θεραπείας, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κι ένα σοβαρό εμβολιαστικό πρόγραμμα μια καμπάνια που να έπειθε τους πολίτες, δε θα βρισκόμασταν σήμερα σε αυτά τα χάλια. Κάθε εβδομάδα χάνεται σχεδόν ένα χωριό, 300 συμπολίτες μας είναι πολύ μεγάλος αριθμός. Από την πλευρά της κυβέρνησης βλέπω να έχει σφυρίξει τη λήξη της πανδημίας παρακάμπτοντας ακόμα και τους επιστήμονες.

Οι ανεμβολίαστοι δεν πείθονται μέσα από μια λογική καμπάνιας που σαν στόχο δεν είχε να πείσει τους πολίτες αλλά να αποτελέσει το όχημα προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης να αποκτήσει ερείσματα σε μέσα ενημέρωσης. Για να πείσει ένας πρωθυπουργός πρέπει να έχει αξιοπιστία. Θα έπρεπε όλοι μαζί, και η αντιπολίτευση στη χώρα έβαλε πλάτη στην πανδημία, να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να δούμε με ποιο τρόπο θα πείσουμε τους πολίτες και θα κλείσουμε τις τρύπες στην πρωτοβάθμια φροντίδα και στο ΕΣΥ. Σήμερα δεν ακούμε τι λένε οι ειδικοί. Που είναι αυτή η dream team που θριάμβευσε;

Πρέπει ο ίδιος ο πρωθυπουργός να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική που ακολούθησε  όλους τους προηγούμενους μήνες ήταν αποτυχημένη. Μειώθηκαν οι δαπάνες για το ΕΣΥ σε περίοδο πανδημίας. Αυτό είναι εγκληματικό.

O Αλέξης Τσίπρας για τις παρελάσεις

Οι παρελάσεις όπως και οι ποδοσφαιρικοί αγώνες και τα μεγάλα γεγονότα που με βάση τη λογική των ειδικών μπορούν να είναι εν λειτουργία δεν έχει κανένα νόημα να τα ακυρώσουμε αλλά έχει πολύ μεγάλο νόημα να εξηγήσουμε στους πολίτες ότι πρέπει να φοράνε μάσκα, ότι πρέπει να προσέχουν αν και εμβολιασμένοι. Το εμβόλιο είναι το βασικό όπλο αλλά όχι το μοναδικό.

Αντώνη Σρόιτερ, Αλέξης Τσίπρας
Αντώνη Σρόιτερ, Αλέξης Τσίπρας

O Αλέξης Τσίπρας για τη στείρα αντιπολίτευση

Εμείς προτείναμε κοινό υπουργό υγείας και να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να βρούμε μαζί μια στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την αρνήθηκε ο πρωθυπουργός. Σε επίπεδο νομοσχεδίων είχα εποικοδομητική στάση στις πιο κρίσιμες στιγμές. Δεν μπορεί να ρίχνει τις ευθύνες αλλού ο πρωθυπουργός.

O Αλέξης Τσίπρας για την ακρίβεια

Η κυβέρνηση δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έρχεται και που βρισκόμαστε. Μία στις τρεις οικογένειες δεν έχει να βγάλει το μήνα. Οι αυξήσεις στην ενέργεια έχουν φτάσει σε τιμές ρεκόρ σε επίπεδο ευρωπαϊκής ένωσης. Ο μισθός του πολίτη έχει μείνει καθηλωμένος εδώ και δυόμισι χρόνια από τότε που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Ας δούμε τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

O Αλέξης Τσίπρας για τις δημοσκοπήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει συγκεκριμένες πρακτικές χειραγώγησης με δημόσιο χρήμα. Είναι ζήτημα δημοκρατίας η διαφάνεια. Ουδείς εξ ημών άνοιξε πόλεμο με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Οι δημοσκοπήσεις είναι εργαλείο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, δεν έδωσε δημόσιο χρήμα σε δημοσκοπικές εταιρείες. Ο κύριος Μητσοτάκης πετά τη μπάλα στην εξέδρα.

O Αλέξης Τσίπρας για τη συμφωνία Ελλάδας Γαλλίας

Η κυβέρνηση απομακρύνεται από το αμυντικό δόγμα. Η αμυντική συμφωνία δεν καλύπτει πρόκληση στην ΑΟΖ. Σε μία δύσκολη στιγμή θα είμαστε μόνοι μας. Εμείς θα διεκδικήσω σαφή διευκρίνιση από Γαλλία ότι θα σταθούν δίπλα μας. Θα επαναδιαπραγματευθώ  την κατασκευή των φρεγατών στην ελληνική πολεμική βιομηχανία. Διατύπωση κατηγορηματική ότι δεν έχουν δουλειά οι  Έλληνες στρατιώτες στην εμπόλεμη ζώνη της υποσαχάριας Αφρικής.

O Αλέξης Τσίπρας για τις πρόωρες εκλογές

Ένας πρωθυπουργός για δύο λόγους κάνει πρόωρες εκλογές είτε γιατί είναι απόλυτα βέβαιος ότι θα τις κερδίσει είτε γιατί βλέπει την κατάρρευση να έρχεται και θέλει να προλάβει. Απομακρυνόμαστε από το πρώτο ενδεχόμενο και πλησιάζουμε πολόταχώς στο δεύτερο.

O Αλέξης Τσίπρας για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

Τούτη την ώρα θα ήταν άκομψο, άκαιρο να εκφράσω θέση. Για εμάς είναι πολύ κρίσιμο να υπάρξει την επόμενη μέρα όχι μόνο από το ΚΙΝΑΛ συνολικά για τη χώρα η προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης που θα ξαναβάλει τη χώρα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και θα ξαναδώσει προοπτική κοινωνικής συνοχής για την πλειοψηφία των συμπολιτών μας που από αυτές τις πολιτικές σήμερα δοκιμάζονται.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή Μπογδάνου: Ο Μητσοτάκης το αποφάσισε με καθυστέρηση κι αφού τον εξέθεσε ο Δένδιας

Σχετικά άρθρα