Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Για να καταλάβουμε την Ελλάδα πρέπει να γνωρίζουμε κλινική ψυχολογία, παράλογος ο φόβος για τους Τούρκους (video)

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ξεπέρασε κάθε όριο υιοθετώντας, μετά τις προκλήσεις και τις προσβολές σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Μουσταφά Κεμάλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου φαίνεται πως επιμένει στους προεκλογικούς «λεονταρισμούς» και τις υποτιμητικές εκφράσεις κατά της χώρας μας.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Μουσταφά Κεμάλ, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είπε ότι «για να καταλάβει κανείς τον παράλογο φόβο της Ελλάδας για τους Τούρκους, πρέπει να γνωρίζει λίγη κλινική ψυχολογία», την ώρα που ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αρκετοί ακόμα υπουργοί και συνεργάτες του, έχουν απειλήσει με εισβολή στα ελληνικά νησιά, αμφισβητώντας δημοσίως την κυριαρχία τους.

Επιμένει στο αφήγημά του ο Σοϊλού

Σε ανάλογο μήκος κύματος είναι και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος επιμένει στο αφήγημά του για την Ελλάδα και τους μετανάστες.

«Ήταν μια πολιτική για να μας αποσταθεροποιήσουν, να μας κάνουν ξενοφοβικούς σαν αυτούς, να διασφαλίσουμε ότι θα αποτρέψουμε τυχόν μετανάστες που θα μπορούσαν να έρθουν σε αυτούς σκοτώνοντας, βασανίζοντας και εκφοβίζοντάς τους με τον ίδιο τρόπο που κάνει η Ελλάδα, και για να δημιουργήσουμε ένα ατσάλινο τείχος για αυτούς, για να μην πάνε στην Ευρώπη. Και οι δύο το εφάρμοσαν μόνοι τους και προσπάθησαν να μας κάνουν να το κάνουμε μέσω των στρατηγικών συμμάχων τους στην Τουρκία. Ο στόχος ήταν ένας: όλοι να πεθάνουν, όλοι να φοβούνται, να μην έρχονται μετανάστες σε εμάς. Γνωρίζουμε αυτή την απάνθρωπη, κακόβουλη προσέγγιση, αυτή την προσέγγιση που φέρνει προβλήματα στον τομέα μας. Και δεν είμαστε και δεν θα είμαστε πιόνι κανενός, αποθήκη λαθρομεταναστών», δήλωσε.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα