Τήνος: Στη φυλακή ο 90χρονος που δολοφόνησε τον 52χρονο αγιογράφο (video)

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 90χρονος που δολοφόνησε τον 52χρονο διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας στην Τήνο. Φαίνεται να είπε ότι δεν θυμάται «πώς πάτησε τη σκανδάλη».

Ειδικότερα, ο 90χρονος πέρασε το απόγευμα της Τρίτης το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρου και απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας για όλα όσα συνέβησαν το μοιραίο μεσημέρι της Κυριακής, υποστηρίζοντας πως δεχόταν συνεχώς προκλήσεις από το θύμα.

Μάλιστα, επικαλέστηκε το προχωρημένο της ηλικίας του, λέγοντας ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων και γεροντική άνοια, ζητώντας παράλληλα την ψυχιατρική του εξέταση, σύμφωνα με πληροφορίες του logotypos.gr.

Μετά την απολογία του, η ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να κριθεί προσωρινά κρατούμενος, υπό το σκεπτικό πως έχει ομολογήσει την πράξη του και υπάρχει κίνδυνος τέλεσης και νέου εγκλήματος.

«Δεν μπορώ να θυμηθώ πώς πάτησα τη σκανδάλη»

Για «προκλητική και απαξιωτική συμπεριφορά» του 52χρονου προς το πρόσωπό του, έκανε λόγο κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην ανακρίτρια ο 90χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Για την ημέρα της δολοφονίας ο 90χρονος υποστήριξε ότι χωρίς να προκαλέσει, το θύμα του επιτέθηκε βρίζοντάς τον, την ώρα που εκείνος έπινε τον καφέ του στην αυλή του. Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε, ο 52χρονος μπαίνοντας στο αυτοκίνητό του τον μούντζωσε και συνέχισε να του μιλάει άσχημα.

Τότε, ο 90χρονος από τον θυμό του, του πέταξε ένα βότσαλο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του. Το θύμα, όπως λέει ο κατηγορούμενος, έγινε έξαλλο και άρχισε να του απευθύνεται με χυδαίους χαρακτηρισμούς.

Τήνος - Ο 90χρονος δράστης
Τήνος – Ο 90χρονος δράστης

Ο ηλικιωμένος, που όπως υποστηρίζει αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, είπε ότι βρισκόταν σε ταραχή από τη λεκτική επίθεση που δέχτηκε από τον 52χρονο διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας της Τήνου.

Θυμάμαι να παίρνω το κυνηγετικό μου όπλο μόνο και μόνο για εκφοβισμό και να τον κάνω να σταματήσει να με βρίζει. Δεν μπορώ να θυμηθώ πώς πάτησα τη σκανδάλη», δήλωσε ενώπιον της ανακρίτριας ο 90χρονος, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι από εκεί και πέρα δεν θυμάται τίποτα για εκείνο το μεσημέρι της Κυριακής και πως συνειδητοποίησε τι ακριβώς έχει αρκετές ώρες αργότερα, δηλώνοντας μετανιωμένος για την πράξη του.

Τήνος δολοφονία - Σπύρος Μεταξάς
Τήνος δολοφονία – Σπύρος Μεταξάς

«Οι προστριβές ήταν καθημερινές»

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης είπε ότι οι διαφορές του με το θύμα ήταν σχεδόν καθημερινές, ωστόσο, όπως είπε ενώπιον της ανακρίτριας, πάντα προσπαθούσε να τις αντιπαρέρχεται προκειμένου να μην επιβαρύνει την υγεία του.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει ακόμα μία κόρη, με την οποία δεν έχει επαφές. Αφορμή γι’ αυτό φέρεται να προκάλεσε η πώληση της κατοικίας που της είχε παραχωρήσει στη σύντροφο του θύματος, όπως γράφει πάντα το ίδιο μέσο.

Opinion-google-news

Τήνος: Άγρια δολοφονία – Αυτός είναι ο άτυχος 50χρονος τον πυροβόλησε 90χρονος στο κεφάλι (photo)

Σχετικά άρθρα