Θεσσαλονίκη: Ο πατέρας-αρνητής καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 15 μηνών (video)

Με ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 37χρονος πατέρας-αρνητής, ο οποίος ήθελε να βάλει το παιδί του στο σχολείο χωρίς self test.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε ένοχος για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας (κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου από σοβαρή διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας) και έργω εξύβριση.

Ο ίδιος, o πατέρας-αρνητής παρότι εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα, αρνήθηκε να καθίσει στο εδώλιο και απευθυνόμενος προς το δικαστήριο είπε ότι αυτό δεν είναι αρμόδιο να τον δικάσει και ότι δεν το αναγνωρίζει. «Αν προβείτε σε οποιαδήποτε απόφαση θα ενεργοποιήσω τη σύμβασή μας…» είπε, χρησιμοποιώντας ξανά τούς χωρίς καμία νομική βάση και ισχύ ισχυρισμούς της ομάδας Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς, που το τελευταίο διάστημα προβάλλουν αρνητές, προφανώς παρασυρμένοι και καθοδηγούμενοι από την εν λόγω ομάδα.

Ως μάρτυρας κατέθεσε η διευθύντρια του σχολείου, που προέβη στην υποβολή μήνυσης εναντίον του, ενεργοποιώντας την αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του. Περιγράφοντας τα γεγονότα της περασμένης Δευτέρας, είπε ότι ο 37χρονος πατέρας-αρνητής συνόδευσε το παιδί του στο σχολείο, χωρίς να φοράει μάσκα, ούτε εκείνος ούτε το παιδί, κατά παράβαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

«Παρέμεινε εντός του σχολείου γύρω στα τρία τέταρτα. Διαταράχθηκε το κλίμα. Απειλούσε με αυτόφωρο τους εκπαιδευτικούς. Φώναζε ότι είμαστε παράνομοι. Με έσπρωξε στις σκάλες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, δε, ότι όλα έγιναν μπροστά στα μάτια του παιδιού του και ότι τα υπόλοιπα παιδιά διαταράχθηκαν ψυχολογικά εξαιτίας του επεισοδίου. Τελικά, ο μαθητής, όπως συμπλήρωσε, παρέμεινε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σχολείου, μέχρι που ήλθε η μητέρα του και τον παρέλαβε.

Πατέρας-αρνητής – Πήγε στο Δικαστικό Μέγαρο χωρίς μάσκα

Σημειώνεται ότι ο 37χρονος -πατέρας-αρνητής μετέβη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το πρωί της Παρασκευής (24/9), χωρίς να φορέσει μάσκα, παρά την υποχρεωτικότητα που ορίζει ο νόμος. Έτσι, αποβλήθηκε από τη δικαστική αίθουσα και του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300 ευρώ.

Πήγε στο σχολείο να υποβάλει δήθεν πρόστιμο 2,7 εκατ. ευρώ στη διευθύντρια

Ο πατέρας-αρνητής του μαθητή, ο οποίος αρνήθηκε να προσκομίσει τη σχολική κάρτα του παιδιού του, φέρεται να έσπρωξε τη διευθύντρια του σχολείου, ενώ αρνήθηκε να απομακρυνθεί από το σχολικό συγκρότημα, με αποτέλεσμα να κληθεί η Αστυνομία.

Ωστόσο, η ιστορία δεν σταμάτησε εκεί. Ο ίδιος επέστρεψε στο 2ο Δημοτικό χωρίς το παιδί του, καθώς -όπως τόνισε- «πρέπει να ξεκουραστεί, γιατί υπέστη σοκ και αυτός όπως και τα άλλα τα παιδιά. Θα πάρει τρεις μέρες ρεπό από τη… σημαία. Τη Δευτέρα θα επανέλθουμε. Περιμένω να δω τι θα γίνει την Παρασκευή με το δικαστήριο. Εγώ ετοιμάζομαι, θα πάω χωρίς δικηγόρο, γιατί τα χαρτιά μου έχουν μεγάλη δύναμη και ισχύ».

Στη συνέχεια άρχισε να επιδεικνύει κάποια χαρτιά που είχε στα χέρια του, λέγοντας παράλληλα ότι θα… επιβάλει πρόστιμο 2,7 εκατ. ευρώ στη διευθύντρια του σχολείου, ισχυρισμός, βεβαίως, που στερείται κάθε νομικής βάσης. Παρουσίασε, μάλιστα, ένα ιδιωτικό κείμενο, που συνέταξε ο ίδιος, ως…. πειστήριο.

Στη συνέχεια ο πατέρας-αρνητής τόνισε: «Ήρθα να αφήσω ένα διαβιβαστικό και να ενημερώσω τη διευθύντρια του σχολείου. Θα αφήσω τη σύμβασή μας (σ.σ.: την προαναφερθείσα δήθεν σύμβαση που διακινεί η ομάδα των Ελλήνων Αυτοχθόνων Ιθαγενών, η οποία δεν έχει καμία νομική βάση και ισχύ και αναγράφει παραληρηματικούς ισχυρισμούς), θα πάρω αριθμό πρωτοκόλλου και θα ενημερώσω τη διευθύντρια».

«Θα μπω μέσα, θα αναζητήσω τη διευθύντρια, θα γνωστοποιήσω τη σύμβασή μας και θα επιδώσω πρόστιμο ύψους 2.700.000 ευρώ για τη διευθύντρια μόνο. Οι υπόλοιποι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά. Και τη μήνυση θα την κάνω επειδή αυτό αρμόζει στις παράνομες και εγκληματικές πράξεις που κάνουν οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο Υγείας», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας-αρνητής, συνεχίζοντας το κρεσέντο παραλογισμού.

Σημειώνεται ότι οι παράλογοι ισχυρισμοί περί σιωπηρής αποδοχής από τη διοίκηση των δήθεν συμβάσεων, που χρησιμοποίησε ο καταδικασθείς έξω από το σχολείο του παιδιού του, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ιδιωτικά έγγραφα που συντάσσουν οι ίδιοι, δεν έχουν καμία νομική βάση και ισχύ.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Ο πατέρας-αρνητής πήγε χωρίς το παιδί στο σχολείο – Απειλεί με πρόστιμα εκατομμυρίων (video)

Σχετικά άρθρα