Τέμπη: Νέο βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στην μοιραία σύγκρουση τρένων (video)

Ένα νέο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, λίγα λεπτά πριν το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, δείχνει την οπισθοπορεία που κάνει η τοπική αμαξοστοιχία και τις συνομιλίες του μηχανοδηγού με τον σταθμάρχη.

Ειδικότερα, το βίντεο του Mega, είναι από κάμερα ασφαλείας του προαστιακού προς Λάρισα, αυτό δηλαδή που έφυγε πριν περάσει το μοιραίο Intercity.

Σε αυτό, ακούγεται ο μηχανοδηγός του προαστιακού να ρωτάει επανειλημμένα τον σταθμάρχη της Λάρισας γιατί του έχει δώσει εντολή το τρένο να κάνει οπισθοπορεία.

Βίντεο από την τραγωδία στα Τέμπη

Λάρισα, σου μιλάει ο προϊστάμενος του 2597. Γιατί κάνουμε οπισθοπορεία;

Ο μηχανοδηγός του προαστιακού δεν παίρνει απάντηση και ξαναρωτάει:

Λάρισα, σου μιλάει ο προϊστάμενος του 2597. Γιατί κάνουμε οπισθοπορεία; Για να ενημερώσω την υπηρεσία μου.

Το τρένο αυτό, ο προαστιακός 2597, έχει έρθει με κατεύθυνση τη Λάρισα και φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα που ο σταθμάρχης για να το αντιμετωπίσει, έχει ζητήσει από τον μηχανοδηγό του 2597 να περιμένει. Το μοιραίο Intercity με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ακολουθούσε.

Συνεχίζοντας να μη λαμβάνει απάντηση από τον σταθμάρχη της Λάρισας, ο μηχανοδηγός του προαστιακού ξαναρωτά:

– Ο σταθμάρχης της Λάρισας μπορεί να ενημερώσει τον παριστάμενο του 2597 για τη διαδικασία της οπισθοπορείας;

Σε αυτό το σημείο, και σύμφωνα με το βίντεο του Mega, ο 59χρονος σταθμάρχης ακούγεται να απαντά: «Φλασάρισε ένα κλειδί».

Ο μηχανοδηγός του προαστιακού τότε απαντά «καλώς, ευχαριστώ πολύ» και συνεχίζει την πορεία του, προς την τραγωδία στα Τέμπη.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα