Συνελήφθη Παλαιστίνιος με μαχαίρι – Μπήκε στην εκκλησία στον Άγιο Παντελεήμονα και φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ»

Στα χέρια των εκπαιδευμένων ανδρών της ΟΠΚΕ, έπεσε αλλοδαπός, ο οποίος εισέβαλε λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Πέμπτης σε εκκλησία στον Άγιο Παντελεήμονα, κουβαλώντας στο σακίδιο του ένα τεράστιο μαχαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ιερέας της εκκλησίας κάλεσε την Αστυνομία καθώς Παλαιστίνιος μπήκε στον Ιερό Ναό και άρχισε να φωνάζει «Αλλαχού Ακμπάρ», δηλαδή «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Πάνω του βρέθηκε μαχαίρι και οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς στο Αστυνομικό Τμήμα και στη συνέχεια τον παρέλαβε η κρατική ασφάλεια. Θα περάσει από αυτόφωρο για παραβίαση του νόμου περί όπλων.

Ο συγκεκριμένος έχει απασχολήσει τις Αρχές αρκετές φορές. Συγκεκριμένα, την περίοδο του Πάσχα κατά τη διάρκεια λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, εισήλθε και άρχιζε να ψάλει διαβάζοντας το κοράνι. Σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία ενώ έγινε και διοικητική απέλαση για λόγους δημόσιας ασφαλείας.

Άλλες δυο φορές απασχόλησε με παρόμοια περιστατικά και από το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα έγιναν διοικητικές ενέργειες εκ νέου για λόγους δημόσιας ασφαλείας, καθώς οδηγήθηκε επίσης για ψυχιατρική εξέταση, ωστόσο δεν κρίθηκε αναγκαία η κράτησή του.

Επίσης ο αλλοδαπός, πριν από περίπου 20 μέρες, φέρεται να έβαλε φωτιά στο «Σπίτι του κηπουρού», το οποίο ανήκει στον Δήμο. Προανακριτικά επιλήφθηκε η πυροσβεστική.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα