Σπάτα: Οργή από την αδερφή του Jack Fenton για το δυστύχημα με το ελικόπτερο – «Ανοησίες όσα λέγονται» (video)

Και η αδερφή του 22χρονου Τζακ Φέντον (Jack Fenton) που σκοτώθηκε στο δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα, «ακυρώνει» την εκδοχή των ελληνικών Αρχών για το πώς σημειώθηκε η τραγωδία.

Ειδικότερα, η αδερφή του θύματος εκφράζει οργή για τους ισχυρισμούς ότι αψήφησε απερίσκεπτα τους κανονισμούς ασφαλείας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Υπενθυμίζεται πως οι ελληνικές Αρχές υποστήριξαν την Τρίτη ότι ο 22χρονος έσπευσε προς τον έλικα του ελικοπτέρου για να βγάλει μια selfie και σκοτώθηκε ακαριαία.

Ωστόσο, η μικρότερη αδελφή του, Ντέιζι, διαψεύδει τις αναφορές ως «ανοησίες», λέγοντας ότι ο αδελφός της ήταν «προσεκτικός και επιφυλακτικός», αλλά δεν είχε ενημερωθεί σωστά από τον πιλότο Χρήστο Φραγκοπαναγή ή το προσωπικό εδάφους, οι οποίοι συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

«Το όσα λέγονται ότι έτρεξε πίσω προς τον έλικα και παραβίασε τα πρωτόκολλα, είναι σκουπίδια. Γιατί; Γιατί δεν υπάρχουν πρωτόκολλα. Δεν τους είπαν ποτέ τι να μην κάνουν» λέει συγκεκριμένα η 20χρονη.

Η τελευταία φωτογραφία από Μύκονο πριν το ελικόπτερο σκοτώσει τον 22χρονο
Η τελευταία φωτογραφία από Μύκονο πριν το ελικόπτερο σκοτώσει τον 22χρονο

Οι καταγγελίες των φίλων του

Η παραπάνω δήλωση έρχεται μετά και τις αναφορές των φίλων του θύματος, οι οποίοι δεν στηρίζουν την εκτίμηση των Αρχών πως το θύμα έτρεχε προς το μέρος του ελικοπτέρου, κρατώντας το κινητό του.

Ειδικότερα, ο 20χρονος Τζακ Στάντον Γκλιβς, που επέβαινε στο ελικόπτερο με δύο ακόμη αγόρια, αρνείται την εκδοχή της αστυνομίας για το δυστύχημα: «Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες», αναφέρει στη Daily Mail.

«Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανείς μας δεν έφτασε στο σαλόνι πριν συμβεί το ατύχημα. Άκουσα να λένε ότι ο Τζακ μιλούσε στο τηλέφωνό του και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν μιλούσε στο τηλέφωνό του και δεν ξέρω γιατί στράφηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου» προσθέτει ο 20χρονος.

Ο 22χρονο Τζακ Φέντον με την οικογένεια του
Ο 22χρονο Τζακ Φέντον με την οικογένεια του

Σημειώνεται, παράλληλα, πως ο πιλότος και τα δύο μέλη του πληρώματος εδάφους κατέθεσαν σήμερα και θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για αμέλεια ή ανθρωποκτονία από αμέλεια αν είπαν στους επιβάτες να αποβιβαστούν ενώ δεν ήταν ασφαλές.

opinion-google-news-2

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα