Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Πάνω από 7.000 νεκροί και 31.000 τραυματίες – Εικόνες καταστροφής από Drone (video)

Ο νεότερος απολογισμός των τουρκικών αρχών ανεβάζει σε 7.266 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε Τουρκία και Συρία από το φονικό σεισμό.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε απόψε ότι εξαιτίας των σεισμών τουλάχιστον 5.434 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 31.777 τραυματίστηκαν.

Υπό αντίξοες συνθήκες – λόγω των μετασεισμών και του ψύχους – τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν επιζώντες στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν στη νοτιοανατολική Τουρκία και στη βορειοδυτική Συρία.

Εκτιμάται ότι εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα και η αγωνία για την τύχη τους κορυφώνεται όσο περνούν οι ώρες.

Εικόνες αποκάλυψης

Drone πέταξε πάνω από την επαρχία Χατάι και κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τα 7,8 Ρίχτερ που συντάραξαν τη νότια Τουρκία και τη Βόρεια Συρία.

Το drone εστίασε σε μία συγκεκριμένη γειτονιά όπου πολλά κτίρια κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος με δεκάδες διασώστες να δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να απεγκλωβίσουν όσους βρίσκονται κάτω από αυτά.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα