Σεισμός: Έκτακτη σύσκεψη για το ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού στη Θήβα

Στο μικροσκόπιο της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου μπήκε η παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα και στη Θήβα μετά και τον τελευταίο σεισμό στο Αρκαλοχώρι.

Η επιτροπή συνεκλήθη εκτάκτως στις 9.3Ο το βράδυ για να αποτιμήσει όλα τα έως τώρα δεδομένα στην περιοχή.

Έκτακτη σύσκεψη για να εξετασθεί εκ νέου η πιθανότητα ισχυρού σεισμού στην περιοχή της Θήβας πραγματοποιούν απόψε τα μέλη της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου, όπως ανέφερε ο σεισμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της Ε.Ε, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Σεισμός - Κρήτη
Σεισμός – Κρήτη

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 21 Ιουλίου, και για το Αρκαλοχώρι, και για τη Θήβa, «είπαμε ομόφωνα 20 άνθρωποι ότι και στη μία και στην άλλη περιοχή η παρατεινόμενη σεισμική έξαρση και πρόσθετα στοιχεία (…) μας δείχνουν ότι δεν αποκλείεται η γέννεση ισχυρότερου σεισμού και στη μία περιοχή και στην άλλη, χωρίς να συνδέονται οι δύο περιοχές γεωδυναμικά» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σεισμός - Γεράσιμος Παπαδόπουλος
Σεισμός – Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Επανεξετάζουν τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θήβας

Το ζήτημα της Θήβας επανεξετάζεται, καθώς συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή. «Θα πούμε ότι ο κίνδυνος πέρασε και δεν υπάρχει πλέον καμιά ανάγκη να εξακολουθήσουμε να εφαρμόζουμε το επιχειρησιακό σχέδιο “Εγκέλαδος” για τη Θήβα ή όχι; Αυτό είναι, κατά τη δική μου γνώμη, το κρίσιμο ερώτημα της σημερινής συνεδρίασης» δήλωσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Σεισμός – Κρήτη: Αυτός είναι ο νεκρός – Εκτελούσε εργασίες σε εκκλησάκι (video)

Σχετικά άρθρα