Ψυχικό: Προφυλακιστέος ο 58χρονος κατηγορούμενος για τη διάρρηξη θυρίδων τράπεζας (video)

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 58χρονος που κατηγορείται για τη διάρρηξη θυρίδων σε τράπεζα στο Χαλάνδρι, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται στην εύρεση των κλοπιμαίων αξίας εκατομμυρίων ευρώ, που ανήκαν σε συζύγους γνωστών επιχειρηματιών.

Ο 58χρονος επιχειρηματίας, στην απολογία του, αρνήθηκε τις κατηγορίες. Φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν είναι καθόλου ασφαλές το συμπέρασμα της αστυνομίας για το γενετικό υλικό που εντοπίστηκε και το οποίο τον κατέστησε υπόλογο για τη διάρρηξη των τεσσάρων θυρίδων.

Ο 58χρονος κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι το επίμαχο DNA δεν ανήκει μόνο σε αυτόν, αλλά σε ακόμα δυο άτομα, εκ των οποίων το ένα είναι η ιδιοκτήτρια της θυρίδας και το δεύτερο σε άτομο που δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Η υπεράσπιση του επιχειρηματία ανέθεσε σε γενετιστή τη σύνταξη τεχνικής έκθεσης. Όσον αφορά στο γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στο εσωτερικό μιας εκ των παραβιασμένων θυρίδων, ο κατηγορούμενος προέβαλε τον ισχυρισμό ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι που θα μπορούσε να έχει «μεταφερθεί», λέγοντας ότι το υλικό θα μπορούσε να έχει βρεθεί στην κασετίνα, όταν η ιδιοκτήτριά της την ακούμπησε στο κοινόχρηστο τραπέζι. «Και εγώ και άλλοι χρησιμοποιούμε το ίδιο τραπέζι» φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος.

κατηγορούμενος - διάρρηξη θυρίδες
κατηγορούμενος – διάρρηξη θυρίδες

Ο 58χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι εντός του χώρου των θυρίδων δεν υπάρχει σύστημα βιντεοσκόπησης ή παρακολούθησης και επομένως, δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει από ποιον παραβιάστηκαν οι θυρίδες.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι λάμβανε μέτρα προφύλαξης σε κάθε επίσκεψή του στην τράπεζα, όπως του καταλογίζεται, λέγοντας – σύμφωνα με πληροφορίες – ότι ουσιαστικά δεν επρόκειτο για τρόπους για να «κρυφτεί» αλλά για συνήθειες του. Φέρεται να απάντησε στον ανακριτή ότι φοράει πολύ συχνά καπέλο καθώς είναι αγαπημένο του αξεσουάρ και το χρησιμοποιεί συχνά στην καθημερινότητά του.

Φέρεται να είπε επίσης, ότι φορούσε γάντια και μάσκα λόγω της πανδημίας, συμπληρώνοντας μάλιστα, πως επειδή το ινστιτούτο αισθητικής της συζύγου του βρίσκεται πολύ κοντά στην τράπεζα, ο ίδιος φρόντιζε για την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, γιατί δεν ήθελε κάποιος πελάτης να δει ότι δεν τηρεί τα μέτρα.

Στο ανακριτικό γραφείο βρέθηκε και η σύζυγος του Τέτα Καμπουρέλη προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισής του.

opinion-leader-goole-news

Δείτε επίσης:

Ψυχικό: Συνελήφθη ο σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη για τη ληστεία των θυρίδων (photo)

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα