Προπονητής ιστιοπλοΐας: Στην φυλακή χωρίς αναστολή

Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στον προπονητή ιστιοπλοΐας, ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια. Αθώος, όμως κατά πλειοψηφία για το βιασμό της Αμαλίας.

Κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με ομόφωνη απόφασή του στον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορούνταν για το βιασμό της Αμαλίας, της ανήλικης αθλήτριας του κατ’ εξακολούθηση.

Η απόφαση για μη αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση ήταν επίσης ομόφωνη. Το δικαστήριο με την απόφασή του υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε ζητήσει νωρίτερα να επιβληθεί στον κατηγορούμενο η ίδια ποινή.

Ακόμη, δικαστές και ένορκοι -μέλη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου -απέρριψαν ομόφωνα όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο κατηγορούμενος και συγκεκριμένα αυτό του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Με την έκδοση της τελικής ετυμηγορίας του δικαστηρίου έπεσε η αυλαία της δίκης για την πρώτη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και δη ανήλικης, η οποία απασχόλησε το Δικαιοσύνη μετά τις αποκαλύψεις που ξεκίνησαν στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo.

Η απόφαση επί της ενοχής για τον προπονητή ιστιοπλοΐας

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατέληξε στην αθώωση του προπονητή ιστιοπλοΐας για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση της ανήλικης αθλήτριας του. Η απόφαση επί της ενοχής του 39χρονου, ελήφθη κατά πλειοψηφία με δυο δικαστές της έδρας και έναν ένορκο να τάσσονται υπέρ της καταδίκης του κατηγορουμένου για το αδίκημα αυτό.

Ακόμη, ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος ομόφωνα για το δεύτερο αδίκημα που αντιμετώπιζε και το οποίο αφορούσε σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών. Το αδίκημα αυτό απορροφήθηκε από το τρίτο αδικήματα που βαρύνει τον κατηγορούμενο και το οποίο αφορά σε κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια. Για το τελευταίο αυτό αδίκημα ο 39χρονος προπονητής κρίθηκε ένοχος ομόφωνα. Εν ολίγοις, με την απόφαση του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τη μια πράξη, την οποία είχε αποδεχθεί από την αρχή της ανακριτικής έρευνας.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου επί της ενοχής, η μητέρα της 21χρονης σήμερα Αμαλίας ξέσπασε σε κλάματα. Ή κοπέλα και οι γονείς της αποχώρησαν από την αίθουσα του δικαστηρίου, πριν ακόμη εκδοθεί η απόφαση δικαστών και ενόρκων επί της ποινής.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορούμενου για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της ανήλικης, αναφέροντας πως την χειραγωγούσε και την κακοποιούσε σεξουαλική από τα 11 της χρόνια. Ωστόσο, η έδρα δεν έκανε δεκτή την πρότασή του ως προς το σκέλος της αυτό, αφού ως προς το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση έκρινε τον κατηγορούμενο αθώο κατά πλειοψηφία.

opinion-google-news

Σχετικά άρθρα