Κώστας Πολυχρονόπουλος: Αποχώρησε από τον «Ο Άλλος Άνθρωπος» – Ελέγχεται για «ξέπλυμα χρήματος» (video)

Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος που ελέγχεται για απάτη ύψους 600.000 ευρώ παραμένει στη δίνη των αποκαλύψεων.

Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις με γραπτή του δήλωση, χωρίς όμως να κάνει την παραμικρή αναφορά στον τζόγο.

Η φωτογραφία του LIVE NEWS με τον ίδιο να παίζει φρουτάκια στο πρακτορείο πατέρα γνωστής παρουσιάστριας πλαισιώνει τις αντιδράσεις και τα νέα στοιχεία της πολύκροτης υπόθεσης.

Κώστας Πολυχρονόπουλος - Παίζει φρουτάκια σε πρακτορείο
Κώστας Πολυχρονόπουλος – Παίζει φρουτάκια σε πρακτορείο

Οι εξομολογήσεις στο LIVE NEWS στενών συνεργατών αλλά και φίλων του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» δίνουν τροφή για νέα σχόλια και κρατούν το θέμα ψηλά στην επικαιρότητα.

«Υπήρχε ο συγκεκριμένος αριθμός PayPal, υπήρχε και ένας άλλος αριθμός που ήταν Εθνική και έβγαινε στα στοιχεία της αδελφής του», είπε εθελόντρια στην κοινωνική κουζίνα.

Κώστας Πολυχρονόπουλος – Οι τραπεζικοί λογαριασμοί

Ένα πέπλο μυστηρίου απλώνεται και γύρω από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διαχειριζόταν ο Κώστας Πολυχρονόπουλος. Από το 2020 και για δύο χρόνια, έμπαιναν χρήματα σε λογαριασμό της μητέρας του, που υπήρχε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης και από τον Ιούνιο του 2022 μέχρι τον Γενάρη του 2023, σε ακόμα έναν, στο όνομα του κουνιάδου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LIVE NEWS όμως, έχουν εντοπιστεί άλλοι 4 λογαριασμοί στους οποίους πολίτες κατέθεταν χρήματα για την κοινωνική κουζίνα και μένει να φανεί τι απέγιναν.

Πότε, από ποιους και γιατί έγιναν αναλήψεις.

Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, επιχείρησε το πρωί να δώσει απαντήσεις με ένα δελτίο Τύπου, στο οποίο δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στον τζόγο που του καταλογίζουν ότι έπαιζε χρήματα από δωρεές.

«Τόσες ημέρες κατηγορούμαι και διαπομπεύομαι χωρίς να έχει απαγγελθεί σε βάρος μου οποιαδήποτε κατηγορία, χωρίς να με έχει καλέσει οιαδήποτε Αρχή να δώσω, έστω, εξηγήσεις, χωρίς να έχω κληθεί να πω την άποψή μου. Ουδέν επιλήψιμο, ουδέν μεμπτό υπάρχει σε βάρος μου, πολλώ δε μάλλον σε βάρος του “Άλλου Ανθρώπου”».

Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, υποστηρίζει ότι δεν έχει τραπεζικές καταθέσεις και κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά του. Κοιμάται, όπως λέει μέχρι σήμερα, στην κουζίνα του «Άλλου Ανθρώπου», που ίδρυσε ο ίδιος.

«Δεν έχω εταιρίες, δεν έχω κρυφά σχήματα, δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο, ούτε αυτοκίνητο, ούτε περιουσία, ούτε καταθέσεις, ούτε θυρίδες, ούτε πράγματα αξίας, ούτε “παπάκι” καν, ακόμα και σήμερα κοιμάμαι στην κουζίνα του “Άλλου Ανθρώπου”, εκεί θα με βρείτε και σήμερα και αύριο. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό».

«Δεν πιστεύω πως ισχύουν οι κατηγορίες. Πιστεύω πως το μεμπτό την υπόθεση είναι η λογιστική διαφάνεια», ανέφερε η Χρυσάνθη Σκλαβουνάκη, εθελόντρια κοινωνικής κουζίνας.

Επί της ουσίας, πάντως, ο Κώστας Πολυχρονόπουλος δεν τοποθετείται καθώς στο πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, γίνεται λόγος για χρήματα από δωρεές που τζόγαρε από το 2020 ο επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας.

Κώστας Πολυχρονόπουλος – Το πόρισμα

Το πόρισμα της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και δύο συγγενικά του πρόσωπα, πήραν παράνομα τουλάχιστον 600.000 € από δωρεές πολιτών και τις διοχέτευσαν σε εταιρείες τυχερών παιχνιδιών και αναλήψεις μετρητών.

«Είναι απολύτως βέβαιον πως οι σε βάρος μου κατηγορίες, εάν και εφόσον απαγγελθούν, θα καταπέσουν. Ο “Άλλος Άνθρωπος”, ο άνθρωπος της βοήθειας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνείδησης, του σεβασμού και σήμερα και αύριο θα μαγειρεύει φαγητό για όποιον έχει ανάγκη. Γιατί ο “Άλλος Άνθρωπος” είναι ο αληθινός άνθρωπος», προσθέτει ο ίδιος.

Εθελόντρια της κοινωνικής κουζίνας λέει στο LIVE NEWS πως ο Κώστας Πολυχρονόπουλος άλλαξε στο πέρασμα των χρόνων.

«Το να μην μοιράζονται όλα τα τρόφιμα στους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του “Άλλου Ανθρώπου” και περίμεναν να πάρουν από μία σακούλα με τα βασικά είδη διατροφής, δεν τα πήραν όλοι και κάποια άλλα τα πήραν οι οικείοι του. Οι υπόλοιπες σακούλες που ήταν να διανεμηθούν, δεν μοιράστηκαν στον κόσμο σε όλους, πήραν κάποιοι. Ειπώθηκε ότι τελείωσαν ενώ υπήρχαν μέσα. Αυτό που μου έκανε πολύ αρνητική εντύπωση ήταν ο τρόπος που μίλησε στους ανθρώπους γιατί καταλαβαίνεται ότι μιλάμε για ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί. Είναι άστεγοι, χρήστες».

Η στάση του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας την έβαζε σε σκέψεις τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, όπως μας λέει.

«Το ταξίδι στην Τουρκία, αυτό ήταν το μεγαλύτερο αγκάθι. Συγκεντρώνονταν χρηματικά ποσά, είχαν βγει οι λογαριασμοί και ο PayPal και της ζητούσαν να μπουν χρήματα για να βοηθήσουν όσους ανθρώπους θα πήγαιναν ως εθελοντές, να καλύψουμε τα έξοδά τους, τη διαμονή, τη διατροφή, απόλυτα λογικό. Ο καθένας έβαζε ό,τι ήθελε, το τελικό ποσό που συγκεντρώθηκε αυτό που ξέρω εγώ είναι 100.000 ευρώ σε μία PayPal. Αυτά τα χρήματά δεν ξέρω που πήγαν αλλά παρόλο που μάθαμε ότι ήταν 100.000 ευρώ. Εξακολουθούσε να ζητάει λεφτά από τους εθελοντές για να πληρώσουν τα εισιτήρια τους. Τότε διαμαρτυρήθηκαν και είπαν “Μα είναι δυνατόν; Αφού υπάρχουν χρήματα για να βάλουμε χρήματα και να πάμε για να πληρώσουμε τη διαμονή και τη διατροφή μας αφού μπορούσαμε να τα καλύψουμε”.».

Οι ψίθυροι για τις κινήσεις του Κώστα Πολυχρονόπουλου αυξάνονταν με το πέρασμα του χρόνου, ενώ όλο και περισσότεροι προσέφεραν χρήματα στους λογαριασμούς της κοινωνικής κουζίνας.

«Είκοσι εκατομμύρια γεύματα ελπίδας σε όποιον έχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κριτήρια. Σε εκείνους που βιώνουν τις τραγικές συνθήκες του έσχατου ξεπεσμού και της κοινωνικής περιθωριοποίησης, στους άνεργους, στους άστεγους, στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας, στο καμένο Μάτι, στις φωτιές από την Αλεξανδρούπολη ως την Αρχαία Ολυμπία, στη δομή της Μόριας, στα χρόνια του κορονοϊού, στην σεισμόπληκτη Τουρκία, στην εμπόλεμη Ουκρανία, οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη και χρειάζεται βοήθεια», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η μεγάλη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, με το πόρισμα να βρίσκεται ήδη στα χέρια εισαγγελικών Αρχών και να αναμένονται εξελίξεις.

Οι λογαριασμοί που έμπαιναν οι δωρεές στον «Άλλο Άνθρωπο»

Σε κάθε ανάρτηση δίνεται η δυνατότητα καταβολής χρημάτων μέσω PayPal και σε λογαριασμό φυσικού προσώπου.

Από το 2020 έως Μάρτιο 2022 σε τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του κ. Πολυχρονόπουλου. Από Μάρτιο 2022 έως και Ιούνιο 2022 σε τραπεζικό λογαριασμό γυναίκας με τα αρχικά Β.Κ.,

Μόνο τον Μάρτιο 2022 σε τραπεζικό λογαριασμό άνδρα με τα αρχικά Μ.Γ., βοήθεια για την Ουκρανία,

Ιούνιος 2022 έως και Ιανουάριο 2023 στον κουνιάδο του Π.Τ.,

Μόνο στις 9 Σεπτεμβρίου σε διαφορετικό λογαριασμό του κουνιάδου του Π.Τ.,

Ιανουάριος 2023 έως και Ιούλιο 2023 σε γυναίκα με τα αρχικά να είναι Α.Κ. (ίδιο επίθετο με γυναίκα από Μάρτιο – Ιούνιο 2022),

Ιούλιος 2023 έως και σήμερα της μητέρας του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

opinion-google-news-2

πηγή: megatv.com

Σχετικά άρθρα