Ρούλα Πισπιρίγκου: Έψαχνε στο τάμπλετ για τοξικές ουσίες 3 ημέρες πριν τη δολοφονία της Τζωρτζίνας (video)

Τρεις ημέρες πριν τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να έκανε αναζητήσεις στο διαδίκτυο για τοξικές ουσίες.

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να αναζητούσε διαδικτυακά ουσίες, το παιδί βρισκόταν στο νοσοκομείο και έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αναζητήσεις προέκυψαν από την εργαστηριακή εξέταση στο λάπτοπ, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το τάμπλετ στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνώντης Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι ουσίες που αναζητούσε η 33χρονη κατά πληροφορίες είναι παρεμφερείς με την κεταμίνη. Οι αναζητήσεις της έγιναν μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google και εντοπίστηκαν από τους επιστήμονες της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, ύστερα από τις αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου που σχετίζονταν με τοξικές ουσίες, η Google άρχισε να στέλνει στην 33χρονη παρεμφερείς ειδοποιήσεις που σχετίζονται φαρμακευτικά σκευάσματα και τοξικές ουσίες.

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι ενδεχομένως να υπήρχε κίνητρο να εξαφανιστεί το τάμπλετ της 9χρονης Τζωρτζίνας και γι’ αυτό να ετάφη μαζί με το άτυχο παιδί.

Την ίδια ώρα, η έρευνα συνεχίζεται και στα κινητά τηλέφωνα της 33χρονης, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν έκανε ανάλογες αναρτήσεις και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Υπενθυμίζεται ότι ο σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει δηλώσει δημόσια ότι η κατηγορούμενη έκανε διαδικτυακά αναζητήσεις για φάρμακα (γεγονός που το ήξερε και ο ίδιος), λόγω των προβλημάτων υγείας των παιδιών τους.

Καταρρέει η υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η κατηγορούμενη φέρεται να είναι αυτή που χορήγησε μεγάλη δόση κεταμίνης στο παιδί, γεγονός που η ίδια εξακολουθεί να αρνείται έχοντας συγκεκριμένη υπερασπιστική γραμμή.

Μια γραμμή, όμως, που φαίνεται να καταρρέει μετά από τις τελευταίες αποκαλύψεις. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, η κεταμίνη είχε χορηγηθεί αρκετή ώρα πριν το παιδί φύγει από τη ζωή, καθώς φάνηκε στις εξετάσεις πως είχε μεταβολιστεί από τον οργανισμό της. Αυτό αποδείχθηκε από την εξέταση ούρων, στην οποία ανιχνεύτηκε η ουσία nor-κεταμίνη.

Μετά και από αυτή την αποκάλυψη, πλέον είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι Αρχές έχουν καταλήξει στο ποιος χορήγησε την κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα. Το εν λόγω εύρημα, αποδεικνύει πως η κεταμίνη δεν θα μπορούσε να χορηγηθεί από ιατρικό λάθος στο παιδί, με αποτέλεσμα να καταρρίπτονται έτσι όλα τα επιχειρήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Δολοφονία Τζωρτζίνας: Η ιατροδικαστής της Καρολάιν θα συνδράμει στο έργο της ανακρίτριας

Δεκτό έγινε το αίτημα της 18ης ανακρίτριας Χριστίνα Σαλάππα για διορισμό ειδικού επιστήμονα που θα συνδράμει στο έργο της για την διερεύνηση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας από τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η εποπτεύουσα της ανάκρισης Εισαγγελέας Εφετών και Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ όρισε την κα. Χαρά Σπηλιοπούλου, διευθύντρια του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να υποστηρίξει το έργο της ανακρίτριας.

«Λαμβανομένου υπόψη του τρόπου που φέρεται ότι τελέστηκε το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και δει μέσω της χρήσης φαρμακευτικής δραστικής ουσίας που άφησε το αποτύπωμά της στο μεταθανάτιο αίμα της ανήλικης παθούσας όπως προκύπτει από τις εξειδικευμένες ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, κατά τη γνώμη μας ο ειδικός επιστήμων επί θεμάτων ιατροδικαστικής αφού λάβει γνώση του ιατρικού φακέλου της παθούσας καθώς και των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που έλαβαν χώρα μετά το θάνατό της, ενδεχομένως να μας επισημάνει ή να μας συστήσει περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, τις οποίες μόνο αν μας τις καταστήσει γνωστές πρόσωπο με ειδικές γνώσεις επί της ιατροδικαστικής επιστήμης εμείς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις ενδεδειγμένες ανακριτικές πράξεις για την περαιτέρω διαλεύκανση της αξιόποινης πράξης που διερευνούμε», φέρεται να λέει το ανακριτικό αίτημα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι προβλέπεται δικονομικά η πράξη διορισμού ειδικού επιστήμονα, όμως είναι ελάχιστες οι φορές που υπογράφονται τέτοιες πράξεις. Πάντως, στη συγκεκριμένη περίπτωση κρίθηκε πως πρόκειται για μία ιδιαίτερης σπουδαιότητας υπόθεση και πως η επιστήμονας θα συνδράμει σημαντικά στο έργο της ανακρίτριας.

Opinion-google-news

Ρούλα Πισπιρίγκου – Μάνος Δασκαλάκης στα μπουζούκια 2 μήνες μετά τον θάνατο της Μαλένας (photo)

Σχετικά άρθρα