Πέραμα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον 20χρονο (video)

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή στον 20χρονο Ρομά, που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Πέραμα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ διαπιστώθηκε ότι έφερε δύο τραύματα, στον θώρακα και στην κοιλιακή χώρα. Το θανατηφόρο τραύμα, σύμφωνα με την έκθεση, προκάλεσε η σφαίρα στον θώρακα.

«Φοβηθήκαμε πως κινδύνευε η ζωή μας, και γι’ αυτό πυροβολήσαμε», φέρεται ότι κατέθεσαν στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, οι επτά συλληφθέντες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Δυτικής Αττικής.

Τα πιστόλια των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στη φονική συμπλοκή έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση. Τις επόμενες ώρες θα έχουν ταυτοποιηθεί το όπλα που τραυμάτισαν θανάσιμα τον 20χρονο οδηγό και ελαφρότερα τον συνοδηγό.

Εκτός από το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, γίνεται και πειθαρχικός έλεγχος για να διαπιστωθεί αν υπήρξε δυσλειτουργία στις συνομιλίες του εκφωνητή του κέντρου επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης με τον επικεφαλής υπαστυνόμο της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Πέραμα - καταδίωξη - αστυνομικοί - 20χρονος Ρομά νεκρός
Πέραμα – καταδίωξη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκφωνητής του Β΄ κέντρου είχε ζητήσει να σταματήσει η καταδίωξη του κλεμμένου οχήματος.

Την Κυριακή σε διάφορα σημεία της Αττικής και της περιφέρειας, Ρομά έκλεισαν δρόμους, άναψαν φωτιές και ζητούσαν δικαιοσύνη για τον θάνατο του 20χρονου.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Πέραμα: Αυτός είναι ο 20χρονος Ρομά που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών (photo)

Σχετικά άρθρα