Νίκος – Γιώργος Παπουτσίδης: Εγκαίνια για την εντυπωσιακή αναδρομική έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο (photo)

Ο Νίκος – Γιώργος Παπουτσίδης παρουσίασε μία ιδιαίτερα σημαντική αναδρομική έκθεση με αντιπροσωπευτικές γλυπτικές δημιουργίες του, από διαφορετικές θεματικές ενότητες, που αναδύουν την ελληνικότητα αλλά ταυτόχρονα αποκτούν οικουμενικό χαρακτήρα.

Γιώργος Σταθόπουλος, Σούλα Παπουτσίδη - Νίκος Γιώργος Παπουτσίδης, Ιωάννα Σουλιώτη
Γιώργος Σταθόπουλος, Σούλα Παπουτσίδη – Νίκος Γιώργος Παπουτσίδης, Ιωάννα Σουλιώτη

Με μεγάλη ανταπόκριση του φιλότεχνου κοινού και διακεκριμένων προσωπικοτήτων του πολιτισμού, της τέχνης, των γραμμάτων, της επιστήμης, των επιχειρήσεων, εικαστικών καλλιτεχνών και συλλεκτών έργων τέχνης, ο Νίκος – Γιώργος Παπουτσίδης εγκαινίασε την αναδρομική έκθεση γλυπτικής με τον προφητικό και επίκαιρο τίτλο «Ειρήνην ελώμεθα».

Κωνσταντίνος Δέδες, Γιώργος Καρτάλος - Γιάννης Λύρας, Νίκος Χιωτάκης
Κωνσταντίνος Δέδες, Γιώργος Καρτάλος – Γιάννης Λύρας, Νίκος Χιωτάκης

Έργα μνημειώδη, επιβλητικά, μεγάλης κλίμακας, με σύγχρονη και πρωτοποριακή απόδοση, να αναδεικνύουν και να εξυμνούν διαχρονικές αξίες και ιδανικά, αποτυπώνοντας ιδεώδη, κοινωνικά και πανανθρώπινα, με συμβολική έννοια και μεταφορική διάσταση, επαινούν την ευγενή άμιλλα, την αριστεία, την πρωτιά και προωθούν οράματα μεγαλείου και δόξας.

Νίκος Γιώργος Παπουτσίδης, Τατιάνα Σπινάρη, Δημήτρης Γκοσμάνης
Νίκος Γιώργος Παπουτσίδης, Τατιάνα Σπινάρη, Δημήτρης Γκοσμάνης

Ψήγματα της ιστορίας και της πολιτιστικής μνήμης συναντώνται στον εμβληματικό χώρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και διατυπώνουν μέσα από το παρελθόν της έμπνευσης, το παρόν της δράσης και το μέλλον των προσδοκιών με ουμανιστικές επιδιώξεις. Η αναζήτηση του στοιχειώδους και θεμελιακού, ο επιδιωκόμενος στόχος του για την ανθρωπότητα εμπεριέχεται στη φράση παρότρυνσης του Θουκυδίδη «Αντί πολέμου ειρήνην ελώμεθα».

Νίκος Υφαντής, Μάρα Δεσύπρη, Παύλος Κυριακίδης
Νίκος Υφαντής, Μάρα Δεσύπρη, Παύλος Κυριακίδης

Τη βραδιά των εγκαινίων, μέγιστη τιμή αποτέλεσε η παρουσία του Προέδρου του Πολεμικού Μουσείου, κου Τάσου Λιάσκου. Διάρκεια έκθεσης στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών Οκτώβριος- Νοέμβριος 2023.

(φωτο: studio Panoulis)

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα