Νέα μέτρα: Τι ώρα θα κλείνουν από αύριο καφέ, μπαρ και εστιατόρια – Όλοι οι περιορισμοί (video)

Ο Θάνος Πλεύρης έκανε γνωστό πως τα νέα μέτρα που ήταν να εφαρμοστούν στις 3 Ιανουαρίου θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Πέμπτη (30/12) από τις 06:00 το πρωί έως τα μέσα Ιανουαρίου, με επιπλέον περιορισμούς.

Συγκεκριμένα από αύριο συμφώνα με τα νέα μέτρα, τα καφέ, τα μπαρ, τα εστιατόρια και όλα τα καταστήματα της εστίασης θα κλείνουν στις 12:00 τα μεσάνυχτα, ενώ θα απαγορεύεται η μουσική.

Με τα νέα μέτρα απαγορεύονται οι όρθιοι και σε κάθε τραπέζι θα μπορούν να κάθονται έως έξι άτομα.

Παράλληλα, σημειώνεται πως για το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς θα υπάρξει η εξαίρεση για την εστίαση, η οποία θα κλείσει στις 02:00, αλλά θα παραμείνει χωρίς μουσική και μόνο για καθήμενους.

Τα μέτρα που ισχύουν από αύριο είναι:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση, στα ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Τίθεται ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, η χωρίς μουσική και μόνο με καθήμενους. Μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.
  • Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Όπως είπε ο υπουργός, αν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Μετάλλαξη Όμικρον: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε 4 ημέρες στην Αττική – Φουντώνουν τα σενάρια για νέα μέτρα (video)

Σχετικά άρθρα