Κώστας Μπακογιάννης: Έξαλλος με τον άνδρα που ούρησε δημόσια στη Κυψέλη (photo)

Άλλο ένα κορονοπάρτι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στη Κυψέλη το βράδυ του Σαββάτου, 17.04.2021 και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έγινε έξαλλος με την παντελή έλλειψη παιδείας από κάποιους, για την άθλια συμπεριφορά τους.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Κώστας Μπακογιάννης δείχνει δυο φωτογραφίες. Η μία, απεικονίζει έναν άνδρα που κατούρα πάνω σε ένα άγαλμα, στην μέση της πλατείας Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Η δεύτερη, απεικονίζει τα συνεργεία του Δήμου, που από το πρωί καθάρισαν την πλατεία η οποία θύμιζε… βομβαρδισμένο τοπίο.

Με το δεικτικό σχόλιο του: «Μπράβο. Άλλος … λερώνει και η Αθήνα πληρώνει».

Κυψέλη - πλατεία Αγίου Γεωργίου - Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης
Κυψέλη – πλατεία Αγίου Γεωργίου – Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

Κυψέλη: τα πάρτι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου ήρθαν για να μείνουν

Καθημερινή συνήθεια τείνουν να γίνουν τα υπαίθρια πάρτι που διοργανώνονται τις τελευταίες ημέρες στις μεγάλες πόλεις.

Κεντρικές πλατείες, δρόμοι και άλλα πολυσύχναστα στέκια της νεολαίας αποτελούν «μαγνήτη» για διασκέδαση και ξεφάντωμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες παρά τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό, την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ και το lockdown.

Πριν από μερικές ημέρες στο επίκεντρο βρισκόταν η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, όμως πλέον η αστυνομική παρουσία από νωρίς το απόγευμα έχει αποτρέψει φαινόμενα συναθροίσεων και συνωστισμού.

Το «ραντεβού» των νέων δίνεται όμως και σε άλλα σημεία της Αθήνας. Ένα από αυτά είναι και η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, όπου Παρασκευή και Σάββατο συγκέντρωσε εκατοντάδες νέους.

«Κοσμοπλημμύρα» νέων να χορεύουν, να τραγουδούν και να διασκεδάζουν με ποτά στο χέρι μόλις πέσει το σκοτάδι έως τα ξημερώματα. Οι αποστάσεις πάνε… περίπατο και δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Την επόμενη ημέρα δε, αποτυπώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η εικόνα «βομβαρδισμένου τοπίου» από το ξεφάντωμα της προηγούμενης νύχτας.

Άπειρα σκουπίδια παντού, μπουκάλια, κουτάκια από μπίρα και αναψυκτικά και αποφάγια είναι σκορπισμένα παντού κατά μήκος της πλατείας και των γύρω δρόμων, ακόμη και πάνω σε παγκάκια.

Κυψέλη - πλατεία Αγίου Γεωργίου
Κυψέλη – πλατεία Αγίου Γεωργίου

Από νωρίς συνεργεία του Δήμου Αθηναίων πιάνουν δουλειά για να καθαρίσουν τον «χαμό» που έχουν αφήσει πίσω τους οι συμμετέχοντες στις συναθροίσεις.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό οι κάτοικοι της Κυψέλης – και άλλων περιοχών που αποτελούν πόλο έλξης- φοβούνται και ανησυχούν ότι τα πάρτι ήρθαν για… να μείνουν και ότι υπάρχει κίνδυνος να επαναλαμβάνονται ειδικά από την Παρασκευή το βράδυ έως και την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περίοικοι της Κυψέλης ετοιμάζουν επιστολή διαμαρτυρίας προς κάθε αρμόδια αρχή, καταγγέλλοντας τη μόνιμη ηχορύπανση ενώ πολλοί κάνουν λόγο και για παραβατικές συμπεριφορές.

Οι ίδιοι υψώνουν κραυγή αγωνίας λέγοντας ότι από νωρίς το απόγευμα αυτοκίνητα και μηχανάκια «καβαλάνε» την πλατεία και γύρω δρόμους για να… δημιουργήσουν τον χώρο που θέλουν για τα πάρτι τους, ενώ μιλούν και για την επόμενη ημέρα, όπου η περιοχή μοιάζει με μια απέραντη «χωματερή».

Η ανησυχία είναι μεγάλη για τη διασπορά του κορονοϊού στην περιοχή τους λόγω των συναθροίσεων και ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων Αρχών για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο και να σταματήσει άμεσα.

opinion-leader-goole-news

Σχετικά άρθρα