Μητσοτάκης: Η Ν.Δ κυρίαρχη δύναμη στο πολιτικό κέντρο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνεται μήπως σε πολιτικά ηλίθιο ακροατήριο;

Βίκυ ΜιχαλονάκουΤης: Βίκυς Μιχαλονάκου

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ευρισκόμενη σε αδιέξοδο πραγματοποιεί άλματα στο κενό, κλείνοντας το ένα μάτι της στον μεσαίο χώρο και στα λαϊκίστικα «πολιτικάντικα» κόλπα και το άλλο μάτι στην ακροδεξιά… Διχασμός ή πολιτικός αλληθωρισμός;

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου, μεταξύ άλλων αερολογιών, αοριστιών και θολών εξαγγελιών, απαντώντας στα περί «δεξιάς στροφής» της παράταξης, ανατρέχοντας στην συμπλήρωση των πέντε χρόνων της προεδρίας του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, στις 10 Ιανουαρίου, (που όπως είπε του υπενθύμισε ένας φίλος του), έδωσε ένα πολύ «πειστικό» επιχείρημα για του λόγου το ασφαλές: «Είδα ένα πρωτοσέλιδο από την εκλογή μου στο οποίο είχα δεσμευθεί για ανανέωση, διεύρυνση και μεταρρυθμίσεις. Θεωρώ ότι αυτή μου η πολιτική πλατφόρμα με την οποία εκλέχτηκα ως Πρόεδρος της Ν.Δ και στη συνέχεια ως πρωθυπουργός την υπηρέτησα και την υπηρετώ». Επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «η ΝΔ είναι σήμερα η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη των αλλαγών, της μετριοπάθειας και της κοινωνικής ευαισθησίας».

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνεται μήπως σε πολιτικά ηλίθιο ακροατήριο;

Το πολιτικό κέντρο ως κατ’ εξοχήν τόπος «σύνθεσης και μετριοπάθειας» δεν συνάδει με το νέο κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας Δεξιάς και ακροδεξιάς υπόφυσης. Κατά συνέπεια η Νέα Δημοκρατία αποχαρακτηρίζεται από τον μεσαίο χώρο και αναπροσδιορίζεται ως μια κυβέρνηση ακραίας κοπής και νεοφιλελεύθερης έμπνευσης προς σφαγιασμό εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, μικρομεσαίων επιχειρηματιών με το λοκντάουν (που τους έταξες φοροελαφρύνσεις και τώρα τους κλείνει), με χιλιάδες επαγγελματίες του λιανικού εμπορίου να βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας. Ο κοινωνικός αυτοματισμός στα χέρια του νεοφιλελεύθερου Κυριάκου.

Νίκος Χατζηνικολάου - Κυριάκος Μητσοτάκης - Συνέντευξη - ΑΝΤ1
Νίκος Χατζηνικολάου – Κυριάκος Μητσοτάκης

Κραυγή αγωνίας προς την κυβέρνηση!

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί ν’ απολογηθεί και να κάνει την αυτοκριτική της για την ολιγωρία της απέναντι στην αντιμετώπιση της πανδημίας, για τα εγκληματικά λάθη και τις παραλήψεις της που έχουν οδηγήσει σε δραματικό απολογισμό σε απώλειες συνανθρώπων μας, για την κακή διαχείριση της οικονομικής κρίσης, που έχει οδηγήσει στην αποσάθρωση της μεσαίας τάξης, ευρισκόμενη σε αδιέξοδο πραγματοποιεί άλματα στο κενό, επικίνδυνα άλματα ή κωλοτούμπες στην καθομιλουμένη. Κλείνοντας το ένα μάτι της στον κεντρώο χώρο και το άλλο μάτι στην ακροδεξιά και στα λαϊκίστικα «πολιτικάντικα» κόλπα. Διχασμός ή πολιτικός αλληθωρισμός;

Επί πλέον, αυτοπροσδιοριζόμενος ως «κεντρώος» τόνισε στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι «κεντρώοι εκφράζονται πολιτικά από τη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι περιμένουν από την κυβέρνηση σκληρή δουλειά, αποτελεσματικότητα και διαφάνεια…».

Ο πρώτος που δεν σεβάστηκε και δεν ακολούθησε τις εξαγγελθείσες δεσμεύσεις του που αφορούν την ιδρυτική «διακήρυξης της Νέας Δημοκρατίας» είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και επικεφαλής της παράταξης.

Μπορεί να επαίρεται αυτάρεσκα: «Να ξαναβάλουμε τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης», αλλά δεν αρκεί το κουστούμι του μεταρρυθμιστή και του εκσυγχρονιστή, όταν λείπει παντελώς το συναίσθημα της κοινωνικής ευαισθησίας απέναντι στον χειμαζόμενο λαό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σίγουρα προϊόν εργαστηριακών ζυμώσεων και ουχί αυτόφωτος. Καλά δεν γνωρίζει ποια χώρα τελικά κυβερνά, περιφέροντας την ματαιοδοξία του προκλητικά και τα χαμόγελα υποκρισίας και στημένης αισιοδοξίας περί «ανάπτυξης».

Ο κυνισμός της κυβέρνησης των αρίστων με το ιδεολογικό πρόταγμα: «μισή δουλειά, μισό μισθό, μισή ζωή», οδηγεί ολοταχώς στην ολική αποδόμηση της μεσαίας τάξης, στην φτωχοποίηση των κοινωνικών στρωμάτων, στα λουκέτα των μαγαζιών, στον θάνατο του εμποράκου, στην ανεργία των νέων.

Επόμενος στόχος της κυβέρνησης κουλοχέρηδων, τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, οι κατασχέσεις πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η καταλήστευση των ελληνικών νοικοκυριών!

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Μητσοτάκης: Το 2021 δεν θα είναι εκλογική χρονιά (video)

Σχετικά άρθρα